Strand Fulladas Baleset Halaleset Vizimentok Strand Kisgyerek CsodalatosBalaton Badacsony Dronfoto

Melyik a legjobb balatoni strand 2019-ben? Nemsokára kiderül!

2019-ben a Balaton családbarát, kerékpárosbarát, legsportosabb, valamint legtöbb pontot elért strandját külön is díjazzák

A Balaton Közép-Európa legnagyobb édesvizű tava, hazánk egyik legnagyobb természeti kincse. A tó 235 km partvonalából mintegy 38 km a strandok hossza, amelyek kb. 200 ha területen fogadják a vendégeket. A balatoni strandok befogadóképessége 250-300 ezer fő.

A Balatoni Szövetség 2004-ban dolgozta ki a Kék Hullám Zászló minősítési rendszert, melynek célja, hogy a strandokon a fürdőzők ideális körülmények között strandolhassanak, a fürdőhelyek a legtisztább partszakasszal rendelkezzenek, a strandlátogatók részére megfelelő infrastrukturális és higiéniai feltételeket biztosítsanak, valamint kiemelt figyelmet fordítsanak a biztonságra.

A Kék Hullám Zászló minősítésre önkéntesen pályázhatnak a strandok.

A minősítés során szigorú követelményrendszernek kell megfelelniük, többek között a bíráló bizottság vizsgálja, hogy milyen a víz minősége, mennyire rendezett a fürdőhelyek területe, kellő figyelmet fordítanak-e a strandok tisztaságára, a hulladékgyűjtésre, és a higiénés feltételek megteremtésére. A követelmények között kiemelt figyelmet fordítanak a mozgáskorlátozottakra is, megfelelő illemhely, rámpa tekintetében.

2019-ben június harmadik hetében mustrázza a zsűri a balatoni strandokat, a díjkiosztó zászlóátadásra a hónap végén, legkésőbb július elején kerül sor.

Veszprém, Zala és Somogy megye önkormányzata különdíjat is felajánlott egy-egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a megyéjükben fekvő strandnak.

A 2018 legjobb balatoni strandjairól ITT olvashatsz!


A 2019-es balatoni strandbelépők

és szabadstrandok listája

Summary
Melyik a legjobb balatoni strand 2019-ben? Nemsokára kiderül!
Article Name
Melyik a legjobb balatoni strand 2019-ben? Nemsokára kiderül!
Description
2018-ban 34, idén 36 balatoni strand nevezett a Kék Hullám Zászló minősítésre, ahol az előző évekhez hasonlóan egytől öt csillagot kaphatnak a fürdőhelyek.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!