Megkezdődik a szúnyogirtás a Balatonnál

Az elmúlt esős napok, így az élőhelyek bővülése miatt szükségessé vált a szúnyoglárvák elleni kezelések megkezdése.

Első lépésként a Balaton térségében, a Körösök mentén és a Duna alsó szakaszán kezdik meg a védekezést biológiai eljárással, mintegy 2200 hektárnyi vízfelületet kezelnek.

A biológiai eljárás során egy baktérium által termelt, fehérjetartalmú folyadékot juttatnak a szúnyogok tenyészőhelyein a vízbe.

A szer kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, ám ártalmatlan minden más élőlényre.

Azonban kizárólag biológiai eljárással nem lehet védekezni a szúnyogok ellen, mivel lehetetlen felkutatni és kezelni minden egyes pocsolyát, kerti vízzel teli hordót, vagy vödröt. Emiatt a biológiai védekezést később kémiai permetezés is kiegészíti.

A kémiai szúnyoggyérítés kezdetétől folyamatosan közzéteszik a katasztrófavédelem honlapján (www.katasztrofavedelem.hu), hogy melyik napon, melyik településen permeteznek.

Mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy csökkenjen a szúnyogok száma, és sikeres legyen a központi szúnyoggyérítés. A szúnyogok élőhelyeinek jelentős része magántelkeken található. A ház körüli, vízzel teli vödrökben, esővíztározókban, hordókban, kaspókban ezerszámra fejlődhetnek szúnyogok. A szakemberek azt tanácsolják, hogy öntsük ki, vagy fedjük le ezeket és máris sokat tettünk a szúnyogok ellen.

Summary
Megkezdődik a szúnyogirtás a Balatonnál
Article Name
Megkezdődik a szúnyogirtás a Balatonnál
Description
Balaton szúnyogirtás – Első lépésként a Balaton térségében, a Körösök mentén és a Duna alsó szakaszán kezdődik az országos szúnyoggyérítési program, amelyet a katasztrófavédelem irányít.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!