Megjelent a Balatoni Vakáció mesekönyv, amely a tó legszebb pontjait mutatja be

Tüttő Beáta neve nem ismeretlen az olvasók körében, hiszen az elmúlt évek során nyolc könyve is megjelent.

Barnita és Zöldita, a két vagány srác álma az volt, hogy egy egész nyáron át a Balatonnál barangoljanak. A fiúk kívánsága – egy nemes cselekedetükért cserébe – teljesült, így legjobb barátaikkal, Fekével, Kékivel, Pirivel és Rózsival nekivágtak életük legnagyobb kalandjának, a Balatoni Vakációnak.

Útjuk során számos kalandba keveredtek, melynek köszönhetően megismerték a Balaton legszebb pontjait: Keszthelyt, Gyenesdiást, Vonyarcvashegyet, Badacsonyt, Szigligetet, Zánkát, Fonyódot, Balatonkenesét, Balatonboglárt, Balatonfenyvest, Balatonfüredet, Révfülöpöt, Siófokot, Kővágóörsöt, Balatonudvarit és nevezetességeiket.

Röviden erről szól Tüttő Beáta nemrég napvilágot látott mesekönyve, de a tizennyolc történet ennél sokkal többet nyújt:

a Balatoni Vakáció mesekönyv nem csak szórakoztatja, hanem játékos formában hasznos ismeretekkel is gazdagítja az olvasót.

 

“Aki járt már a Balatonon, az soha nem felejti el az élményt, a Balcsi selymes vizét, a hullámok simogatását, a vízibiciklit, a SUP-ot, a kajakot, vagy a víz királyait, a vitorlásokat. Ezek életre szólóan nyomott hagynak bennünk, ahogy a látnivalók is, mint a keszthelyi Festetics-kastély, a kővágóőrsi Kőtenger, vagy a balatonboglári Gömbkilátó. Tavasztól őszig, főként a nyári szünetben számtalan kalandot élhetünk át, vagy olyan nevezetességet csodálhatunk meg, ami arra csábít, hogy újra és újra balatoni gyerekek legyünk. Ezekhez az élményekhez repít közelebb minket a könyv 18 meséje – fogalmazott az írónő új könyvéről.

Tüttő Beáta gyermekkora óta szívesen veti gondolatait papírra. Ahogy fogalmazott: a legnagyobb örömöt azok a pillanatok jelentik számára, amikor a gyerekek a meséit olvassák, és látszik az arcukon a mosoly, vagy a szájuk sarkában a somolygás. Ezek a pillanatok inspirálják az újabb és újabb mesék megírására.

A 14 éves ikerfiúk édesanyja az elmúlt években 8 könyvet adott ki, többek között tréfás, karácsonyi, húsvéti és ikermeséket írt, de számos mondóka és vers is született.

Lakhelyéről, Hévízről két könyve is megjelent, melyeket a helyi óvodába és iskolába járó gyerekek illusztráltak.

Beáta egyik kedvenc témája a Balaton, így nem csoda, hogy annak nevezetességeit, hagyományait is írásba foglalta. Könyvében a Balaton legszebb pontjait meséken keresztül, a szereplők kalandjain át mutatja be, amelyek mulatságosak, de tanulságosak is, s a gyermekek így biztosan kedvet kapnak egy balatoni kiránduláshoz.

A Balatoni Vakáció című mesekönyv megrendelhető és átvehető a szerzőnél, illetve a Balaton-parti könyvesboltokban – járványhelyzettől függően – a hivatalos könyvbemutató után vásárolható meg. A mesekönyv ára: 3.900 Ft + postaköltség

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!