Lezárják Balatonakarattyán a magasparti Kisfaludy sétányt

Balatonakarattya Község Önkormányzata forgalomkorlátozást jelentett be a magasparton lévő Kisfaludy sétányon

Az új forgalmi rend 2019. június 20-án lép életbe. Az önkormányzat szerint mindennapos volt a gyorshajtás, fegyelmezetlenül a zöldterületen, a magaspart szélén parkolás, lakókocsival beállás, piknikezés, grillezés, szemetelés.

“Sajnos az eddigi jóhiszemű kérés nem vezetett eredményre, és a zöldterületet az autók sok helyen tönkretették, viselkedésükkel zavarták a nyaralók életét” – olvasható a tájékoztatóban.

Az önkormányzat közleményéből:

“Az önkormányzat feladata ebben az esetben is az itt lévők nyugalmának, biztonságának, értékeinek megőrzése, ezért kellett lépnünk. A forgalomkorlátozás bevezetését a legnagyobb körültekintéssel készítettük elő. Forgalomszervezési szakértőt kértünk fel a tervek elkészítésére. Figyelembe vettük a beérkezett levelekben kapott észrevételeket, javaslatokat. A megkapott észrevételekből mindegyik verziót, ötletet, átbeszéltük a rendőrséggel és a közlekedési szakértőkkel. A tervezetet nemcsak a lakosok véleményezték, hanem a civil szervezetek is. Szinte valamennyi észrevételt sikerült hasznosítani.

A Thököly utcától a Balaton felé eső útszakaszokra behajtási tilalom lép érvénybe (kivéve kerékpárral és engedéllyel). Ez az Iskola, Ady Endre, Batsányi János, Köztársaság, Brassó, Örs vezér, Hét vezér, Esze Tamás, Toldi Miklós, Késmárk utcák ezen szakaszait is érinti, oda is csak engedéllyel lehet behajtani.

A Rákóczi park oldalában, az Ady Endre utcában és az Iskola utcában új parkolókat hoztunk létre.

Az engedélyeket az önkormányzat biztosítja az érintett területen lévő ingatlanok tulajdonosainak. Minden ingatlanhoz 3 behajtási engedély jár az ingatlan címére szólóan.

A korlátozás június 20-án lép életbe. Az első napokban (számítva arra, hogy az engedélyt még nem mindenki vette át), az érintett területen lévő ingatlanok tulajdonosait, használóit a rendőrség engedély hiányában sem fogja bírságolni.”

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!