Közel 3 milliárdos kormányzati támogatásból újul meg a Tihanyi Apátság

Műemléki felújításra, az apátság egyes épületeinek fejlesztésére, valamint vendégházának bővítésére két részletben összesen 2 milliárd 769 millió forintot hagyott jóvá a kormány

2020 őszére uniós forrásból megújul az apátság és a Mádl Ferenc tér közötti lépcső, felújítják az apátság belső tereit, múzeumpedagógiai foglalkoztatót alakítanak ki, felújítják a kiállítóteret, valamint létrejön egy szórakoztató központ is.

2019. október 4-én arról döntött a kormány, hogy “egyetért a Tihanyi Bencés Apátság műemléki felújításával és egyes épületeinek fejlesztéseivel, valamint az apátság vendégháza bővítésének megvalósításával“.

A Magyar Közlönyben az is olvasható, hogy a határozat a támogatást két részre bontja: elsőként a jövő évi költségvetésből folyósít 457 millió forintot, majd a 2021-es központi költségvetésben 2 milliárd 312 millió forintot kell beállítani erre a célra.

Summary
Közel 3 milliárdos kormányzati támogatásból újul meg a Tihanyi Apátság
Article Name
Közel 3 milliárdos kormányzati támogatásból újul meg a Tihanyi Apátság
Description
Az 1,9 milliárd forint uniós forráson kívül 2 milliárd 769 millió forint kormányzati támogatással újítják fel és fejlesztik a tihanyi apátságot.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!