Kolodko szobrot kapott a pocakos csokievő Gombóc Artúr Tihanyban

A tihanyi apátsági templomhoz vezető Pisky sétányon áll, pontosabban ül Gombóc Artúr miniatűr mása.

Kolodko Mihály kárpátaljai szobrászművész Ungváron született, anyai ágon magyar származású. Eleinte köztéri szobrokat készített, mivel tanulmányait a plan air művészet terén gyakorolta. Legtöbb szobra Ungváron található, de miután 2017-ben áttelepült Magyarországra, itt is megjelentek alkotásai.

A miniszobrairól jól ismert művész készített már pici alkotást többek között Mekk Mesterről, a Kockásfülű Nyúlról, a nagy ho-ho-horgász híres csalijáról, Rejtő Jenő 14 karátos autójától, de Rubik Ernő Rubik Ernő zseniális találmányát, a bűvös kockát is megformálta. Alkotásaival az a célja, hogy viccesen, játékosan, mindig valamilyen csavarral állítson emléket mesehősöknek, hírességeknek vagy művészeknek.

Gombóc Artúr szobor 2020. június 15-én, fotó © Csodálatos Balaton

Tihanyban Kolodko új alkotása, a nemrég elhunyt Csukás István csokifaló hőse, a Pom Pom meséi című rajzfilmsorozatban gyakran felbukkanó Gombóc Artúr bronzba öntött mása kapott helyet.

Gombóc Artúrt, akinek figuráját a mesében Sajdik Ferenc rajzolta meg, úgy gondoljuk senkinek sem kell bemutatni. Az ismert rajzfilmhős él-hal a csokoládéért, legyen annak bármilyen formája, tölteléke, vagy ízesítése, a lényeg csak az, hogy csokoládé legyen.

Gombóc Artúr szobor 2020. június 15-én, fotó © Csodálatos Balaton

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!