Háromnapos zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek Keszthelyen

Nyárra hangolva! Ez a szlogenje a július 6-8. között, Keszthelyen megrendezésre kerülő  ötödik KeszthelyFest rendezvénysorozatnak, amely a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb programja változatos zenei kínálattal és a kiváló pincészetek részvételével zajló belvárosi borfesztivállal.


A Balaton Fővárosának patinás sétálóutcája és megszépült Fő tere lesz idén is a központi helyszíne a háromnapos zenei-gasztronómiai fesztiválnak. A város legismertebb turisztikai attrakcióját, a Festetics-kastélyt a festői Balaton-parttal összekötő képzeletbeli tengelyen múzeumok, éttermek, kávézók sokasága és a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitvatartása várja majd a rendezvényre látogatókat, a gazdag programkínálat mellett.


A KeszthelyFest részeként, ugyanez a nyárestéken is pezsgő történelmi belváros ad majd otthont a VII. Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésű, hagyományos boros rendezvénynek, ahol országosan ismert pincészetek kínálják kiváló boraikat. Természetesen az ízletes borok mellé gasztronómiai különlegességeket és hagyományos vásári csemegéket is kóstolhatnak majd a fesztiválozók.

A 2018-as rendezvény étel- és italkínálatban például ismét helyet kapnak majd a modern „street food” hazai képviselői is! A fesztiválozók zalai és környékbeli kézművesek portékáival, illetve látványos fényfestéssel is találkozhatnak a rendezvény mindhárom napján.


A 2018-as KeszthelyFest zenei kínálata a korábbi évek sokszínűségét viszi tovább. A sétálóutca két kisebb színpadán olyan akusztikus duók és triók, valamint a pop és a jazz könnyedebb stílusait művelő zenekarok koncerteznek, mint Boggie, Éliás Gyula JR., Demény Gergely „fingerstyle” gitáros, vagy a helyi zenészekből álló Keszthelyi Jazz Műhely.

Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállításra kerülő MOL Nagyon Balaton színpad koncertjei a fiatalabb korosztály ízléséhez igazodnak majd. Itt több csapat is fellép majd a Nagy-Szín-Pad! Tehetségmutató verseny zenekarai közül. Koncertet ad Petruska, Antonia Vai, a Belau, Mörk, valamint Szeder is.

A Fő téri Keszthely nagyszínpadon hazánk olyan ismert zenekarai mellett, mint a Punnany Massif, vagy a kiváló vendégénekesekkel (pl. Rutkai Bori, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László stb.) koncertező Budapest Bár – a fesztivál történetében először – külföldi sztárvendég is fellép majd. A szombat esti nagykoncertet a Boban Marković Orkestar, a balkáni rézfúvós zene világszerte ismert formációja szolgáltatja. Az idei rendezvényen is lesz Gyermekliget miniszínpaddal, játszóházakkal, gyermekkoncertekkel, bábelőadásokkal és játékparkokkal a Várkert hangulatos, árnyas fái között.

A KeszthelyFest valamennyi programja díjmentesen látogatható!

A programokról részletesen itt olvashat!


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!