Huszárok és lovak a Festetics-kastélyban

fotó © Csodálatos Balaton

Huszárfelvonulással indult a mai rendezvény, melyhez a Harangláb Népzenei Együttes adta a zenei aláfestést.

fotó © Csodálatos Balaton

fotó © Csodálatos Balaton

fotó © Csodálatos Balaton

Ezt követően a kastély parkjában különféle lovas programok szórakoztatják a közönséget, lehet lovagolni és hintózni, de lesz díjlovas bemutató is. Érdemes ellátogatni a keszthelyi Festetics-kastélyba, hiszen estig egymást követik az események.

A részletes program itt olvasható:

Országszerte több mint negyven helyszínen rendeznek programokat az emlékhelyek napja sorozathoz kapcsolódva a magyarországi történelmi és nemzeti emlékhelyek.

Ma Magyarországon 17 nemzeti emlékhelyet és 49 történelmi emlékhelyet tartanak számon.

Ezek a magyar történelem fontos helyszínei és gyakran fontos építészeti alkotások, amelyek nemcsak műemléki szempontok alapján számítanak jelentősnek, hanem kiemelkedő történelmi szerepük miatt is.

fotó © Csodálatos Balaton

A Festetics-kastély építését – a család növekvő rangjának kifejezéseként – a Festeticsek vagyonát jelentős részben gyarapító Festetics Kristóf kezdte el 1745-ben. A mezőváros Keszthely ekkoriban kezdett családi birtokközponttá válni.

A 18. században is többször átalakították, majd az 1883 és 1887 közötti nagyszabású átépítés során nyerte el mai formáját. Gróf Festetics Tasziló lebontatta a kastély jobb oldalszárnyát, a főszárny új szakaszára pedig egy tornyos középrész került, illetve az építmény egésze manzárdtetőt kapott.

Az épület így méretében nagyjából kétszeresére növekedett, és ezzel az ország egyik legnagyobb kastélyává vált.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!