Június 20-án programkavalkáddal nyitja meg kapuit a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum

Két napon át ünneplik az újranyitást a keszthelyi Festetics-kastélyban.

– A nyitóhétvégén színes programkínálattal készülünk, hogy látogatóinkkal, akiket nagy-nagy szeretettel várunk, közösen és méltó módon ünnepelhessük meg a találkozást – tudatta a Helikon Kastélymúzeum a CsodálatosBalaton.hu szerkesztőségével.

Szombaton, június 20-án, meghosszabbított nyitvatartással, este 9 óráig tekinthetők meg a kiállítások, napközben pedig számos ingyenes programmal várják az érdeklődőket.

11 órakor szabadtéri edzést tart Varga András, 14 órától pedig tai chira invitálják a vén platánfa alá a látogatókat. Délután kettőkor kezdődik TG-Pasco hintókoncertje, majd 17 órától lovasbemutatók szórakoztatják az érdeklődőket a kastély parkjában.

Németh Bálint, Kardos Eszter és Horváth Szilárd erkélykoncertje 18 órakor veszi kezdetét, majd 22 órától fényjáték kápráztatja el a kátogatókat.

Szombaton 17 órától Keszthely, a csendes fürdőváros bűnös titkait ismertetik egy városi séta alkalmával, amelyre jegyek online, vagy a Madárpark pénztárában válthatók.

A vasárnap nem csak az újranyitás ünnepe, hanem az emlékezés napja is. Ugyanis pontosan 109 évvel ezelőtt adományozott Festetics II. Tasziló grófnak magyar hercegi rangot Ferenc József.

A Hercegi cím napján, június 21-én szakmai vezetővel szerveznek parki sétát, 13 órától lovasbemutató, majd 14 órától varga Endre és Bódis Bettina közreműködésével hintókoncert kezdődik.

19 óra 11 perckor, stílusosan emlékezve az 1911-es hercegi rang adományozására, másfél-két órás történelmi séta indul a kastély előkertjében álló szökőkúttól, melyen a régmúlt ismert és kevésbé ismert történetei segítségével elevenedik meg a herceg úr személye, főszerepben többek között egy télikabáttal és díjnyertes lovakkal, egy keszthelyi szépségkirálynővel és a szeretett unokákkal, a kastély vendégeivel és a keszthelyi mozi kínálatával. Ezekről és más történetekről hallhatnak az érdeklődők ezen a sétán, amely a Helikon Kastély parkjából indul és a sétáló utcán át a Fő térig vezet.

Mindkét nap lehetőség lesz postakocsizásra, kincskeresésre a parkban, Szakmai sétákra a Madárparkban, és piknikpontokat is kialakítanak az évszázados fák alatt.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!