Július 21-én kezdődik az Anna fesztivál Balatonfüreden

Az Anna-bált a világjárvány miatt kialakult helyzetben nem lehet a megszokott színvonalon megtartani, így Balatonfüred úgy döntött: az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményét nem, de az Anna fesztivált megrendezik.

A Gyógy téri nagyszínpadon a legjobb prímások zenélnek, világhírű operák részletei csendülnek fel a legszakavatottabbak előadásában, újdonságként ezúttal operett is lesz.

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon a legjobb népzenei hegedűsök adnak koncertet. Itt lesz a hagyományos Operagála, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Lady Macbeth, Bánk bán és Don Carlos előtt egy nappal a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren. Újdonságként operett műsort is élvezhet a közönség.

Az eredetileg a bálra tervezett gála a 150 évvel ezelőtt született Lehár Ferencnek állít emléket.

A szerző nevéhez összesen 31 operett fűződik, köztük a világszerte ismert A víg özvegy, a Luxemburg grófja, a Cigányszerelem vagy A mosoly országa. Lehár egyedi, több szempontból formabontó, fantáziadús, színes ötletekkel teli műveivel megújította az akkor már sablonossá merevedő bécsi operett stílusát. A magyar operett egyik úttörője volt, aki műveivel nemzetközileg elismertté és méltán népszerűvé tette a műfajt. Káel Csaba rendezésében ebből adnak majd a füredi színpadon ízelítőt – írja Balatonfüred honlapja.

A részletes program itt olvasható

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!