Ezeken a balatoni településeken számíts még korlátozásokra

Sorban tűnnek el a magyar tenger partjáról a kordonok, újra birtokba vehetik a strandokat és közterületeket a Balaton szerelmesei, természetesen szabályok megtartásával, és nem mindenhol.

2020. május 4-től új szakaszába lépett hazánkban a koronavírus-járvány elleni védekezés. Vidéken kinyithattak a kerthelyiséggel rendelkező éttermek, a kávézók, a cukrászdák, a strandok, a szabadtéri múzeumok és az állatkertek is.

A kordonok ölelésébe zárt közterületek ismét tárt karokkal várják a legtöbb településen a látogatókat, akiket – saját és mások egészségének megőrzése miatt – továbbra is arra kérnek, hogy tartsák be a szakmai javaslatokat, a szabályokat.

Listánkba – a teljesség igénye nélkül – azokat a balatoni településeket gyűjtöttük össze, ahol a rendeletben előírt szabályok megtartásán kívül egyéb korlátozásokra is figyelniük kell a látogatóknak.

Alsóörsön a Községi Strand közparkként működik 2020. május 7-től visszavonásig, a védőtávolság betartásával. A horgászok 10 méteres távolságot kötelesek egymás között megtartani, és május 15. után tilos ott pecázni. A településen továbbra sem lehet a játszótereket használni, a Református templom alatti parkoló, a Somlyó-hegyi kilátó és a Csere-hegyi kilátó zárva tart.

Balatonakaliban legfőképp a horgászok számát és az egymástól tartandó távolságot szabályozzák. Továbbra is tilos a játszóterek használata, a strandon folyamatosan nem lehet tartózkodni, de áthaladás céljára a sétálók, futók, kerékpárosok használhatják.

Balatonfenyvesen a kikötő közforgalmú mólószára továbbra is zárva van.

Balatonföldváron a strandok zárva vannak.

Balatonfüreden is megszűnnek a korlátozások, kivéve a Zákonyi úti mélygarázst, amely továbbra sem nyit meg.

Balatonszárszón a központi strand még nem nyit ki, mivel ott fejlesztések vannak.

Balatonszepezden zárva tart a Központi és Viriusz Strand, illetve a labdarúgó pálya.

Balatonudvariban a strandokon folyamatosan tartózkodni nem lehet, ott a játszóterek használata tilos. Lehet azonban sétálni, illetve a strandi nyitva tartó vendéglátó egységek teraszán az étel-ital fogyasztás is megengedett. Horgászni csak az egymástól minimum 10 méter megtartásával szabad.

Keszthelyen egyelőre még nem látogathatóak a strandok, a játszóterek, a kültéri sporteszközök használatának tilalma továbbra is fennáll a városban.

Tihanyban ezután is csak a kijelölt, központi parkolókban lehet parkolni, a helyi lakosok védelmének érdekében az alsóbb rendű utcákban a megállás és a parkolás továbbra is tilos marad.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!