Elmaradnak az őszi nagyrendezvények Siófokon, a téli programok is kétségesek

A kisebb, 500 fő alatti, a kulturális központ előzetesen leszerződött rendezvényeit nem mondták vissza, azonban szigorú korlátozó szabályokat léptetnek életbe a balatoni fürdővárosban.

Második szakaszába lépett hazánkban a koronavírus-járvány. Siófokon Helyi Operatív Törzset állítottak, melyet a polgármester, dr. Lengyel Róbert vezet. Az első intézkedések között szerepelt a városi nagyrendezvények lemondása.

Ennek értelmében elmarad:

  • a szeptemberi Sör és Csülök Fesztivál,
  • az októberi Halfesztivál,
  • valamint a novemberi Libadalom nevű rendezvény.

A november végi Városnapot, bár nem a megszokott módon, de előreláthatólag megtartják. Erről a végleges döntés csak később születik meg, ahogy a téli programok, vagyis az adventi, karácsonyi és szilveszteri események tekintetében is a járványhelyzet függvényben várható az esetleges halasztó rendelkezés.

Az 500 fő alatti, kisebb események tekintetében a kulturális központ előzetesen leszerződött rendezvényeit nem mondták vissza, de szigorú korlátozó szabályok mellett rendezik meg ezeket.

„Rendelkeztünk védő- és fertőtlenítő eszközök, szerek beszerzéséről és tartalék képzéséről, továbbá a védekezéshez szükséges tartalék pénzösszeg rendelkezésre állítása is megtörtént már korábban” – nyilatkozta a CsodalatosBalaton.hu megkeresésére dr. Lengyel Róbert.

A polgármester elmondta azt is, hogy a Helyi Operatív Törzs rendelkezett már a hivatal és az intézmények dolgozóinak, ügyfeleinek belépési és bent tartózkodási szabályainak szigorításáról, az ügyfélfogadás módosításáról. A Helyi Operatív Törzs többek között dönt a pandémiás helyzet elrendeléséről, meghatározza a pandémia kezeléséhez szükséges intézkedéseket. Szükség szerint felülvizsgáltatja a pandémiás tervet, a folyamatos működéshez szükséges minimális létszámot és a tevékenységeket, javaslatot tesz a vezetés felé a védőeszközök, antivirális szerek, szezonális, pre-pandémiás és pandémiás védőoltások, gyógyszerek mennyiségére és szükség szerint a beszerzésére.

Nézd a Balatont ÉLŐben webkameráinkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!