Elmarad a Strand Fesztivál, a Balaton Piknik, a Paloznaki Jazzpiknik és a B my Lake Fesztivál

A 2020. július 30-i Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány nem tervez enyhíteni a korábban bevezetett szigorításokon.

Ennek értelmében augusztus 15. után is érvényben marad az 500 fős létszámkorlátozás a rendezvények esetében, és továbbra sem lehet nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani.

Így újabb balatoni programok esnek a koronavírus-járvány áldozatává: 2020-ban elmarad a Strand Fesztivál, a Balaton Piknik, a B my Lake Fesztivál és a Paloznaki Jazzpiknik.

A Strand Fesztivál szervezői a bejelentés után nem sokkal a következőket írták honlapjukon:

Minden eddiginél jobban vártuk az ideit. Azért nem soroljuk fel, hogy mi mindennel készültünk, mert se a Ti, se a saját szívünket nem akarjuk fájdítani.

A Paloznai Jazzpiknik közösségi oldalán jelentette meg a hírt:

“A Kormány döntése értelmében sajnos arra kényszerülünk, hogy lemondjuk az idei Paloznaki Jazzpikniket. Mi végig nagyon reménykedtünk abban, hogy augusztus 15 után megtarthatók lesznek a zenei fesztiválok, úgy is készültünk eddig a pillanatig.

Most a döntés után a szívünk szakadt meg, és nagyon sok munkánk ment kárba.

A B my Lake szervezői így tudatták a fesztiválozókkal a hírt:

“2013 óta minden évben óriási erőbedobással, lelkesedéssel és igyekezettel dolgoztunk azon, hogy Magyarország egyik legjobb elektronikus zenei fesztiválját hozzuk létre a Balaton partján.

Nem volt ez másképp 2020-ban sem.

A Balaton Piknik, mely idén új helyszínen, három napon át tartott volna, így köszönt el 2020-ra:

“Nagyon sajnáljuk, de a kormány döntése alapján ma arról kell, hogy tájékoztassunk titeket, hogy a Balaton Pikniket idén nem tudjuk megrendezni.”

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!