Balaton Sound Naplemente 2018 Fesztival Zamardi Csodalatosbalaton.hu

Elmarad a Balaton Sound a koronavírus járvány miatt

A kormánydöntés nyomán már biztos: idén elmaradnak a Sziget Zrt. nyári rendezvényei, így a Volt, a Balaton Sound és maga a Sziget is – nyilatkozta lapunknak Kádár Tamás cégvezető. Az elszámolások gyakorlati megvalósításán még dolgoznak.

Magyarországon augusztus 15-éig 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani.

A Sziget, a VOLT, és a Balaton Sound fesztivált szervező Sziget Csoport megerősítette, hogy idén mindhárom fesztivál elmarad.

A VOLT-ot július 1-4 között, a Balaton Soundot július 8-12 között, a Sziget Fesztivált augusztus 5-11 között rendezték volna meg.
A Sziget, a VOLT, és a Balaton Sound fesztivált szervező Sziget Csoport bejelentette, hogy idén mindhárom fesztivál elmarad.

„A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője – ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált.”

A szervezők jelenleg dolgoznak azon, hogy az elővételes vásárlók számára kialakítsanak egy optimális megoldást, “legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról vagy a visszatérítés menetéről”.

„Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, és ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe” – mondta Kádár, aki hozzátette, hogy bár elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal.

A szervezők türelmet kérnek, de hozzáteszik, “sokat jelentene, ha azok a látogatók, akik már megvásárolták elővételben a jegyet, ezt a jövő évi fesztiválra való befektetésként kezelnék”.

A Bánkitó már csütörtökön reggel közölte, hogy idén elmarad a fesztivál. “Bár bizakodóan tekintünk a jövőbe, elsősorban a jegyek visszaváltásának mértékén fog múlni, hogy 2021-ben is lehet-e újra fesztivál a tó körül.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!