Csopakon megszólaltak a Csonkatorony harangjai

Advent első vasárnapján szívmelengető érzésben volt részük a csopakiaknak. A hatalmas tömeg izgatottan várta, hogy megszólaljanak ismét az adományokból összegyűjtött harangok.

Idei már közel 200 ezer égő világít a torony közvetlen környezetében, ahol a betlehemet is felállították.

A Fourtissimo együttes karácsonyi koncertje után Ambrus Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy a harangok közadakozásból szólalhatnak meg. Rezgő Jenő fémből elkészítette a toronyhoz egykor kapcsolódó templom vázát is, ezzel is emelve az ünnep hangulatát. Összesen 3 millió 280 ezer forint adomány gyűlt össze, melyből Myślenice lengyel testvértelepülés 1 millió 200 ezer forintot adott. A harangok Gombos Miklós őrbottyáni harangkészítő munkáját dicsérik.

Ambrus Tibor polgármester kiemelte, hogy ez a harang mától a közös örökségünk része, közösen adjuk majd tovább gyermekeinknek. Fontos, hogy örökségül egy gazdag, biztonságos, szerethető települést adjunk. Ez a harang, ha megkondul, erre is figyelmeztet.

Csonkatorony, fotó © Csopak

A rendezvényen tiszteletét tette Maciej Ostrowski, Myślenice polgármestere.

Örömét fejezte ki, hogy a két település között hosszú idő óta virágzó a kapcsolat, barátként tekintenek egymásra.

– Ezek a harangok a csopakiak közösségének az összefogásba, az összetartozásba, a szeretetbe vetett hitének a diadalát jelentik. A közösségi összefogás adjon biztatást mindannyiunknak. Mutasson utat életünkben, és szolgáljon példaként a kételkedőknek, mert ők is bőven vannak.

Csopak fényeit idén Varga Kíra első osztályos tanuló kapcsolta fel. (veol.hu)

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!