Belépő nélkül fürödhetünk a keszthelyi Helikon strandon

Augusztus 14-én döntött a keszthelyi testület arról, hogy a Helikon strandot ingyenesen használhatják a keszthelyi állandó lakosok.

Az előterjesztést, melyet a honatyák elfogadtak, Nagy Bálint alpolgármester nyújtotta be, aki erről a mai nap, augusztus 15-én sajtótájékoztatót is tartott.

– Több mint négy éve, hogy turisztikai tapasztalatokra, illetve lakossági kérésre alapozva  először tettem javaslatot arra, hogy a pillanatnyilag szabadstrandként üzemelő, alacsony kihasználtságú, úgynevezett Déli strandunkat alakítsuk át kutyás fürdőhellyé, és a Helikon strandot minősítsük át szabadstranddá. Akkor erre nem volt lehetőség.

Helikon strand, Keszthely, fotó © CsodalatosBalaton.hu

– Idén ismét napirendre került ez a javaslat, így egy kutyás élményparkot és piknikkertet alakítanak ki, amely 2020 májusától várja a kutyával és a kutya nélkül érkező strandolókat. Ez a fejlesztés tette újra aktuálissá, hogy vizsgáljuk meg ismét a Helikon strand belépőinek árszabását – mondta Nagy Bálint.

A képviselő-testület elfogadta az előterjesztést, így 2019. augusztus 16-tól ingyenesen használhatják az állandó keszthelyi lakcímmel rendelkezők a strandot a lakcímkártya és egy érvényes hatósági igazolvány bemutatásával.

Helikon strand, Keszthely, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Az alpolgármester kiemelte, hogy fontosnak tartották az idei szezon utolsó napjait is bevonni az ingyenesség alá. Egyrészt így kedveznek a keszthelyieknek, másrészt az augusztus 20-i hosszú hétvége támpontot ad az önkormányzatnak, illetve a strandüzemeltető kft-nek a kihasználtságról, a jövő évi üzleti terv elkészítéséhez.

Helikon strand, Keszthely, fotó © CsodalatosBalaton.hu

– Valószínű, hogy több keszthelyi fog élni az ingyenesség lehetőségével a Helikon strandon, mint a mostani szabadstrandon. Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően a Helikon strandon minőségi szolgáltatás várja a fürdőzőket, sokkal frekventáltabb helyen fekszik, s nagy számú parkolóhely is várja az autóval érkezőket – tette hozzá az alpolgármester.

Summary
Belépő nélkül fürödhetünk a keszthelyi Helikon strandon
Article Name
Belépő nélkül fürödhetünk a keszthelyi Helikon strandon
Description
2019. augusztus 16-tól nem kell jegyet váltaniuk a keszthelyieknek a Helikon strandra, már ettől a szezontól is ingyenes a belépés.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!