Balatonfenyves-Kikoto-Naplemente-Tel-Jeg-Vitorlazas-CsodalatosBalaton-Hajozashu-Dronfoto2

Bámulatos látvány a befagyott balatonfenyvesi kikötő

A balatonfenyvesi kikötő építése során 80 ezer köbméter homokot emeltek ki, és 35 ezer köbméter sziklát használtak fel töltésként.

A kikötő óriási mérete nem valamiféle nagyzási hóbort látványos megnyilvánulása. A Balaton éppen ezen a részen a legsekélyebb. Ahhoz, hogy a kikötőben álló hajók gond nélkül megfelelő mélységű vízre jussanak, legalább 450 méteres mólóra volt szükség.

A fenyvesi kikötő nagyságát leginkább fentről lehet érzékelni. – írja cégcsoportunk hajós, vitorlás szakportálja a HAJOZAS.HU

A kikötőről készült drónfelvételeken feltűnően eltér a mólók közötti és a tó medrében lévő víz színe.

A kikotort meder mélyebb, de a különbségre nem ez a magyarázat. A két moló közötti részen ér a vízhez egy csatorna, – a Rigó-árok – amely huminsavas vizet szállít a tóba a Nagyberek vizéből. A huminsavakat a mezőgazdaságban, gyógyászatban is felhasználják, önmagában ez nem ártalmas.

A cikkben szereplő fotók 2019. február 2-án készültek Balatonfenyvesen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni csak a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
Bámulatos látvány a befagyott balatonfenyvesi kikötő
Article Name
Bámulatos látvány a befagyott balatonfenyvesi kikötő
Description
A kikötőről készült drónfelvételeken feltűnően eltér az 500 méteres mólók közötti és a tó medrében lévő víz színe.
Author
Publisher Name
HAJOZAS.HU
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!