Kitltották az elektromos járműveket Balatonfüredről

Balatoni települések a top úti célok között

fotó © CsodalatosBalaton.hu

Több mint két és félszeres a forgalomnövekedés az augusztus huszadikai hosszú hétvégén a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva is jelentős a növekedés, több mint duplájára nő a forgalom. Foglalásonként átlagosan 46 650 forintot hagynak ott a vendégek, a SZÉP-kártyások pedig 39 000 forintot fizetnek.

A vendégházak és az apartmanok még mindig magasan a legnépszerűbb szállástípusok, a foglalások több mint 46 százaléka szól valamelyikbe. A panziók (16%), a három– (13%) és a négycsillagos (9%) hotelek folytatják a legkedveltebb szálláshelyek sorát. A  szállásadók színes programokkal csalogatják magukhoz a vendégeket, például az új kenyér ünnepével, jelmezkölcsönzéssel, kincskereső kalanddal, állatsimogatóval és borkóstolóval is készülnek.

3 balatoni település is a top úti célok között

A magyar tenger térségéből Siófok, Balatonlelle és Balatonfüred számíthatnak a legnagyobb zsúfoltságra az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéjén. A 10-es toplistán Hajdúszoboszló, Eger, Szeged, Gyula és a főváros mellett még Debrecen és Zalakaros kaptak helyet.

HOTELEK.HU – SZÁLLÁSFOGLALÁS ONLINE 

Az élmezőnyben végzett még a Hévízi Tófürdő, a Festetics-kastély, a Harkányi Gyógyfürdő, a Siklósi vár, a Plázs Siófok, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, valamint a Demjéni Termáltó is.

Top 10 belföldi úti cél az augusztus 20-ai hosszú hétvégén 

1. Siófok, 2. Hajdúszoboszló, 3. Eger, 4. Szeged, 5. Gyula, 6. Budapest, 7. Balatonlelle, 8. Debrecen, 9. Zalakaros, 10. Balatonfüred

TOP 10 attrakció

1. Egri vár, 2. Miskolctapolca Barlangfürdő, 3. Zalakarosi Fürdő, 4. Hévízi Tófürdő , 5. Festetics-kastély , 6. Harkányi Gyógyfürdő, 7. Siklósi vár, 8. Plázs Siófok , 9. Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő, 10. Demjéni Termáltó

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!