A Balaton-partján vannak az ország legdrágább vidéki ingatlan árai

A Balaton partján vannak az ország legdrágább vidéki ingatlan árai

Az ország legdrágább utcájában egy lakás négyzetmétere annyiba kerül, mint egy családi ház a legolcsóbban.

Az ingatlan.com a Központi Statisztikai Hivatal 2017-es adatain alapuló összesítése szerint, országszerte és Budapesten az V. kerület a legdrágább környék, vidéken pedig a Balaton-parti lakóingatlanokért kellett a legtöbbet fizetni.


Budapest

A múlt évi árakkal összhangban vannak az idei friss adatok, amelyek szerint november közepén legmagasabb négyzetméterárakkal rendelkező utcák közül öt található az V. kerületben, ilyen például az Október 6. és a Veres Pálné utca. Az itt található lakásokért átlagosan 1,15-1,36 millió kérnek az eladók. A legdrágább utcában jelenleg 1,5 millió forintos négyzetméteráron kínálják a lakásokat. Ez a Duna-part IX. kerületi részén, a Lechner Ödön fasorban van.

Vidéken a Balaton volt a nyerő

A tavalyi eladási adatok szerint vidéki lakáspiacon a Balaton-parti települések és Budaörs utcáiban található ingatlanok volt a legdrágábbak.

Az első helyet a Siófoki Vitorlás utca szerezte meg 781 ezer forintos négyzetméterárral, a másodikat a balatonfüredi Honvéd utca 737 ezer forinttal. A tíz legdrágább utcából négy Balatonfüreden, három Budaörsön, kettő Siófokon, egy pedig Balatonlellén van.

A legdrágább balatoni utcák:

  1. Siófok Vitorlás utca: 781.000 Ft / m2
  2. Balatonfüred Honvéd utca: 737.000 Ft / m2
  3. Balatonfüred Széchenyi utca: 696.000 Ft / m2
  4. Balatonlelle Hullám utca: 690.000 Ft / m2
  5. Balatonfüred Endrődi Sándor utca: 643.000 Ft / m2
  6. Siófok Szent László utca: 619.000 Ft / m2
  7. Balatonfüred Zsigmond utca: 616.000 Ft  / m2

Az ország legolcsóbb utcája:

A jelenlegi kínálat alapján a Bács-Kiskun megyei Mélykúton található Hunyadi János utcában, illetve a hevesi Vécsen a Petőfi Sándor úton kínálják a legolcsóbb lakásokat. Ezekben az átlagos négyzetméterár 17, illetve 23 ezer forint, és az eladásra kínált lakások átlagos értéke kisebb mint 3 millió forint.

Adatok forrása: Központi Statisztikai Hivatal

Summary
Article Name
A Balaton partján vannak az ország legdrágább vidéki ingatlan árai
Description
2018-ban országszerte és Budapesten az V. kerület a legdrágább környék, vidéken pedig a Balaton-parti lakóingatlanokért kell a legtöbbet fizetni.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!