7 balatoni település kínálata a Kulturális Örökség Napjaira

A Csodálatos Balaton épített és természeti örökségei is szerepelnek a rendezvények között.

1999 óta Magyarország 12600 helyszínén 735 ezer érdeklődő vett részt a Kulturális Örökség Napjai rendezvényen, amely mind a vendéglátók, mind pedig a látogatók számára az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe.

30 éve mindig szeptember 3. hétvégéjén szerte az országban több mint kétszáz örökség fogadja a látogatókat ezen a két napon, többnyire díjtalan belépéssel. A rendezvényen olyan műemlékek, emlékhelyek is szerepelnek, amelyek egyébként nem látogathatók a nagyközönség számára. Az év közben is nyitva tartó helyszínek pedig külön programokkal, kiállításokkal, tárlatvezetéssel, koncertekkel, előadásokkal készülnek erre a hétvégére.

Balatonfüred

Bakonybél

Keszthely

Rezi

Siófok

Veszprém

Vörs

A helyszínekről, a rendezvényekről és sétákról, a részvételi feltételekről további információ a Kulturális Örökség Napjai honlapján olvashatók.

FONTOS!
A Kulturális Örökség Napjai keretében meghirdetett összes beltéri programon a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező! A szervezők kérik, hogy tartsák be a legalább 1,5 méteres távolságot, tájékozódjanak az előírt helyi járványügyi előírásokról, és tartsák be azokat! Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontaktszemélynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programokon! A helyi programok szervezői a szükséges óvintézkedésekről, fertőtlenítésről gondoskodnak.

Nézd ÉLőben a Balatont webkameráinkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!