400 millió forint támogatást kapott a kormánytól Siófok a Rózsakert felújítására

Az idei főszezonra átadták Siófok megújult emblematikus helyszínét a Rózsakertet, ahol több, mint 6000 tő rózsa illatosítja be a parkot, a parton pedig egy egyedülálló vízalagúttal bővített szökőkút várja a látogatókat.

340 millió Ft-ból valósult meg a fejlesztés. A vírushelyzet okán bevezetett kormányzati intézkedések következtében elszenvedett anyagi károk enyhítésére 272,2 millió Ft kormányzati támogatásban részesült Siófok városa, melyet célzottan a Rózsakert felújítási munkáira fordított, a fennmaradó összeget saját forrásból tette hozzá a város

Szeptember 13-én jelent meg a település hivatalos weboldalán egy közlemény, miszerint a város a Rózsakert keleti felét és a déli oldalán futó Isztria sétányt is megújítja.

E kettőre is van immár állami támogatás, dr. Lengyel Róbert polgármester ugyanis arról számolt be, hogy: a pénzügyminisztérium illetékes államtitkárságától hivatalos értesítést kapott, miszerint a város 406,6 millió forint pályázati támogatást nyert el erre a célra. A városvezető szerint bár 500 millióra pályázott az önkormányzat, ez is szép összeg és sok mindenre elég lesz. „Ebben a nehéz gazdasági helyzetben váratlan és örömteli a hír” – így dr. Lengyel Róbert.

A polgármester arról is tájékoztatott: a Rózsakerttel együtt négy projektre nyújtott be pályázatot a város, s Witzmann Mihály kormánypárti országgyűlési képviselő az előzetes egyeztető tárgyalásokon ezeket a terveket egyetértő támogatásáról biztosította. A Krúdy sétány felújítására 1 milliárd forintot szeretne elnyerni a város, a Siófok és Zamárdi határán lévő szabadstrand felújítására 200 milliót, a Pöttyös és Napsugár óvodák energetikai korszerűsítésére 100 milliót. E pályázati kérelmekről egyelőre nem született döntés.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!