300 milliós beruházással horgászcentrum nyílik Keszthelyen

Közvetlen a Balaton partján, egy hektáros területen tizenhat apartman szolgálja a horgászok kényelmét a 2019-es szezontól Keszthelyen.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) keszthelyi területét választotta arra, hogy egy hézagpótló szolgáltatással segítse a horgászturizmus növekedését.

Az egykori halásztelep területén egy két épületből álló, összesen 16 apartmant magába foglaló horgászcentrumot alakít ki, mely a 2019-es szezontól fogad vendégeket. Jelenleg még a belső munkálatok zajlanak, s ezt követően a tereprendezés következik. Tervezés alatt áll a kikötő teljes felújítása, valamint az egykori jégverem átalakítása is.

Az infrastruktúra kialakításánál elsődleges szempontunk, hogy a horgászok igényeit az év minden időszakában megfelelően kielégítsük, s a Balaton-part egyik kiemelt városából, Keszthelyről, felejthetetlen élményekkel térjenek haza.

Az apartmanok mindegyike hálószobával, nappalival, konyhasarokkal, erkéllyel,  fürdőszobával és vécével rendelkezik, négy fő kényelmes elhelyezését teszi lehetővé. A lakrészek felszereltségéről elmondható, hogy egy négytagú család mindent megtalál benne, ami a komfortos és gondtalan nyaraláshoz elengedhetetlen – tájékoztatta a CsodalatosBalaton.hu szerkesztőségét Szári Zsolt vezérigazgató.

Még javában folyik a munka a szezon előtti nyitásra | fotó © CsodalatosBalaton.hu

A centrum szolgáltatásai között csónakbérlési, szabadtéri főzési- és sütési lehetőség áll rendelkezésre, emellett haltisztító helyet és a horgászfelszereléseknek tárolási lehetőséget is kialakítanak.

Az apartmanok fűthetőek, így akár télen is igénybe vehetők. Horgászat szempontjából a tavasz és az ősz a fő csapásirány, a nyári szezonban számítunk olyan nyaralókra, akik nem feltétlenül a horgászat kedvéért érkeznek a Balatonhoz, ám titkon reméljük, hogy kedvet kapnak e tevékenységhez  – tette hozzá a vezérigazgató.

Az Agrárminisztérium 195 millió forinttal járul hozzá a beruházás több, mint 300 milliós költségéhez.

A cikkben szereplő fotók 2019. január 18-án készültek Keszthelyen, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni csak a www.csodalatosbalaton.hu oldal üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Facebook-Banner-Reklam-CsodalatosBalaton

Summary
300 milliós beruházással horgászcentrum nyílik Keszthelyen
Article Name
300 milliós beruházással horgászcentrum nyílik Keszthelyen
Description
Horgászcentrum Keszthely – A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a horgászturizmus fellendítése érdekében hiánypótló beruházást valósít meg Keszthelyen.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!