10 milliárd forintból gazdálkodhat Siófok 2018-ban

fotó © HAJOZAS.HU

Siófok képviselő-testülete a csütörtöki ülésén megszavazta a város idei költségvetését, amely valamivel több mint 10 milliárd forintos bevétellel és kiadással számol. A keretösszeg tavalyhoz képest 7,16 százalékkal nőtt.

Siófok költségvetésének tervezésekor alapvető szempont volt egyebek közt a pénzügyi egyensúly megteremtése, hogy elsőbbséget élvezzenek a kötelező önkormányzati feladatok forrásigényei, ne legyen működési célú hiány, és maradjon tartalék a nem várt kiadásokra.

Ez utóbbi keretben, vagyis a tartalék-képzésben számolt a város vezetése az esetleg beinduló uszoda-beruházáshoz szüksége önerő biztosításával.

Siófok idei, 10,042 milliárd forintos költségvetéséből mintegy 2,4 milliárd forintot fordítanak az önkormányzat hivatalának és intézményeinek működtetésére. Fejlesztésekre, felújításokra valamivel több mint 3 milliárd forintot szán a város, amely a tervezett kiadásokhoz szükséges forrásokat hitelfelvétel nélkül kívánja biztosítani. – adta ki közleményében a Siófoki Önkormányzat

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!