Ötvenméteres hálóval rapsickodtak Balatonlellén

A kép illusztráció, nem a cikkben történt eset,  fotó © Móricz Simon

280 ezerre bűntették az orvhalászt. A halászati őrök (még március 18-án) tetten értek Balatonlellén egy orvhalászt, aki egy ötven méter hosszú eresztőhálóval rapsickodott.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. őrei területbejárás során fedezték fel a hálót, s rejtekből figyelték, mikor érkezik meg annak gazdája. Már majdnem feladták, amikor megérkezett R. L. és egy vízhatlan ruhában bement a hálóért, a halászati őrök megvárták, amíg végez, s csak utána ellenőrizték.

Közben értesítették a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozóit és járőreit is. A helyszíni szemle és a házkutatás után a rendőrségen folytatódott a munka és a zsákmány összesítése. Az orvhalászat eredménye 18 ponty (összesen 23,55 kg), egy keszeg, egy ezüstkárász és két kősüllő volt. A szemle után a pontyok közül 13-at még sikerült élve visszahelyezni a Balatonba.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatala az orvhalászatért 281 ezer forint halvédelmi bírságot szabott ki, s három évre eltiltotta a férfit az állami horgászjegy váltásától.

Emellett büntető eljárás is indult a rapsic ellen, így az ügy vélhetően a bíróságon folytatódik. – írja a sonline.hu

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!