Túrázzon Hévízen és annak környékén!

Érkezzen akár első, vagy sokadik alkalommal Hévízre, rövidebb, vagy hosszabb időre, a városi honlap mindig segítséget nyújt a túrákkal kapcsolatban.

Egy település felfedezése mindig sok izgalmat rejt, amikor nekivág az utazó, hogy felkeresse a számára legérdekesebb helyszíneket.

Ám nem mindegy, hogy először jár-e az ember az adott helyen és ismeretlenül kezd bele a felfedezésbe, vagy már sokadszorra tér vissza, és az ismert helyek meglátogatásán túl újabb és újabb „kincseket” szeretne felfedezni magának.

Azok számára, akik egy rövid sétára vágynak, vagy csak pár órájuk van megismerni a várost, a Tavirózsa városnéző túra ajánlott. A túraútvonal során a város 7 legnevezetesebb helyével ismerkedhet meg a látogató.

Akik azonban hosszabb időt töltenek a városban, és akár több nap is rendelkezésre áll számukra, hogy bebarangolják a város nevezetes helyeit a Kerub túra 16 helyszínét ajánlott felkeresni.

A túrák leírása mellett online segítséget kaphat a helyszínek megismeréséhez is, hiszen a honlapon minden fontosabb látnivalóról található kép és a leírás, sok esetben videó is. A főbb nevezetességekről hanganyag is rendelkezésre áll, így akár úgy is végigjárhatók Hévíz pontjai, hogy közben saját okostelefonja lehet az idegenvezető.

Vannak, akik a legjobb fotóhelyszíneket keresik. Ebben is segít a túraajánló oldal, hiszen egy külön térkép jelöli a felfestett Hévízi selfi pontokat.

Egy város felfedezése kisgyerekkel nem csak kalandos, de néha bizony bonyolult kérdés. Ezért kisgyerekkel érkezőknek ajánlott betérni a Hévízi Tourinform Irodába, és kérniük egyet az ingyenes Legendák ösvénye foglalkoztató füzetből, aminek segítségével nem csak a várost lehet bejárni, de a gyerekek figyelmét is sikerül majd lekötni hosszabb időre.

Azoknak, akik nem tudnak eljönni Hévízre, de szívesen bejárnák a város fontosabb helyszíneit a 3D virtuális túra mutatja be a települést.

A városi honlap által javasolt, egyénileg bejárható túrákon kívül megismerhető a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület is a Hévíz TT túrák során, amelyeket a Balaton Felvidéki Nemzeti Park tart, ugyancsak ingyenesen a városban. De hogy a pletykák és történelmi story-k kedvelői se maradjanak csemege nélkül, a nyári szezonba folyamatosan részt lehet venni szervezett, vezetett belvárosi sétákon, melyek alkalmával érdekes hévízi legendák is megismerhetők.

A város felfedezése mellett ne feledkezzen meg a sétákba iktatott pihenőkről, egy-egy finom süteményről, ízletes borról, frissítő ebédről sem. Bármerre is jár a városban számos kiváló vendéglátó hely várja Önt, hogy felfrissüljön!

Summary
Túrázzon Hévízen és annak környékén!
Article Name
Túrázzon Hévízen és annak környékén!
Description
Hévíz túraút – Hévíz, a lenyűgöző és egyedülálló gyógytó városa, számos természeti és épített örökség helyszíne is, melyeket vétek nem meglátogatni.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!