Sörkülönlegességek és sörkoktélok Hévízen

A sör a legegészségesebb alkoholos italok egyike. Ha a normál kereteken belül maradunk, a sörben lévő alkoholmennyiség befolyása többnyire elenyésző.

Sőt, a sörnek nagyon sok pozitív hatása is van. Nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek az alkohollal együtt a szervezet enzimaktivitását, az anyagcsere folyamatok jótékony gyorsítását eredményezik. Oldja a feszültséget és véd a vírusfertőzések ellen is.

Akár egyes diéták kiegészítője is lehet: akik magas vérnyomás vagy magas vérzsírszint miatt nátrium-, fehérje-, zsír- és koleszterinszegény táplálkozást kénytelenek folytatni, a nátriumban szegény, zsír-és koleszterinmenetes sör a diéta hasznos kiegészítője lehet.

A sörfogyasztás nem hizlal, feltéve, hogy mértékkel fogyasztjuk.

A sör a kiegyensúlyozott étrend része lehet. Ezen kívül a sörfogyasztás hatásaival kapcsolatos tanulmányok azt mutatják, hogy az alkoholos italok energiatartalmát a szervezet kisebb hatékonysággal hasznosítja. A sör kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a legtöbb alkoholmentes ital.

A sörgyártás egyidős az emberiséggel, a sörfogyasztási szokások azonban sokat változtak az elmúlt évek folyamán. A sörök közül is egyre népszerűbbek a kézműves, különleges, minőségi sörök.

Hévízen természetesen a jó sörökből is bő a választék.

Íme néhány ajánlat, ahol a Tófürdőzés után garantáltan finom friss sörrel várják a vendégeket!

Korona Panzió és Étterem

A Korona Panzió és Étterem 12 féle sört kínál, a hazai csapolt sör kínálat mellett kézműves cseh söröket is lehet kóstolni, mint a Holba Premium barna sör, Cerna Hora Sklepni szűretlen sör. Üveges sörök Serak Pils Horská Lager, Velen búza sör, Cerna Hora búza sör, Litovel Hora vörös sör. Aki vezet kétféle alkoholmentes sört is kóstolhat, a Litovel Free és a Cerna Hora Forman vörös sörét.

Igazi különlegesség a „sörkoktél”, más néven vágott sör, melyet szintén csak minőségi sörökből lehet összeállítani. Elkészítése nem is olyan egyszerű, mert a két féle sör nem keveredhet össze. A pohárba 2 féle cseh sör kerül, alulra szűretlen cerna hora, míg felülre a holba premium barna. A látvány és az íz magáért beszél!

Macchiato Caffe & Lounge

A megújult Macchiato Caffe & Lounge sörkínálata is nagyon különleges a Balatonszentgyörgyi Sörművek aranyérmes söreiből a Lager „Fater”, Bojler, Cekker Meggysör, „Joe Bácsi”, és a Boxer Búzasör kóstolhatók.

Hölgyeknek kézműves meggysör: csak kimagozott friss meggyből készülhet, amelyet a kész friss sörhöz adnak, így elindítja a második erjedési folyamatot és igazi gyümölcsös frissességet ad a sörnek.

Hofbräu Vendéglő

A Hofbräu Vendéglő Hévíz nevéhez hűen eredeti müncheni HB csapolt söröket kínál akár literes korsóban is! A hatféle csapolt sör között igazi újdonság és különlegesség a csapolt barna búzasör. Erdinger, Pilsner Urquell, és Dreher sörök is kaphatóak az bajor hangulatot idéző vendéglőben. A Hofbräu Vendéglő évek óta megrendezi az őszi hónapokban saját sörfesztiválját, ahol a sörökhöz harmonika zene és jó néhány bajor ételkülönlegesség is dukál.


HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

Summary
Sörkülönlegességek és sörkoktélok Hévízen
Article Name
Sörkülönlegességek és sörkoktélok Hévízen
Description
Hévízi étterem sör – A sör a legegészségesebb alkoholos italok egyike. Ha a normál kereteken belül maradunk, a sörben lévő alkoholmennyiség befolyása többnyire elenyésző.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!