Hévízi Tófürdő

Augusztus 19-én kezdődik a Hévízi Bor- és Gasztrokorzó

Tavalyi évben már új néven, megújult formában rendezték meg a hévízi borfesztivál.

A változások ez esetben is jót hoztak, az idei évben marad a bor- és gasztrokorzó név, ami nem is lehetne találóbb, hiszen a rendezvényen valóban lehet majd korzózni a város sétáló utcáján. A

Deák téren folyó felújítási munkálatok miatt a rendezvény helyszíne a Sörsétányhoz hasonlóan a Rákóczi utcában lesz. A Moll Károly téren, a Fontana filmszínház előtt mind a 4 napon esténként különböző zene stílusokat képviselve adják majd egymásnak a fellépők a színpadot. Utcazenészek játszanak naponta, esténkét a sétálóutca két pontján.

A faházak és a sátrak a Rákóczi utcában kapnak helyet. A szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a helyi termelőket és vállalkozókat is bevonják pezsgésbe, így a elsősorban a helyi kézművesek, borászatok kaptak lehetőséget a kitelepülésre.

Finom borok és helyi specialitások

Az idei évben július elején lezajlott a város bora választáson a szakmai zsűri a Fodorvin borászat minőségi és finom Aszófői olaszrizlingjét tüntette ki. Augusztus 20-án ünnepélyes keretek között köszöntik majd a város borát. A különleges etikett címkével ellátott Olaszrizlinget a hévízi Tourinform Irodában és több városi szolgáltatónál is meg lehet vásárolni, természetesen a Bor és Gasztrokorzón kóstolni is lehet.

A város sétálóutcáját birtokba veszik a közkedvelt zalai borászatok, balatoni és móri pincészetek, vendégül látunk erdélyi borpincét és a manapság divatos pezsgő és habzó borokat is.

A kézművesek között keramikus, üvegcsiszoló, ékszerkészítő, színesíti kínálatot, lesznek újrahasznosított anyagokból készült táskák is. A sajtkészítő, szörpkészítő érkezik termékeivel, továbbá van lehetőség füstölt finomságok kóstolására is.

Ismét Hévízre látogat az eredeti erdélyi kürtöskalács, a gasztronómiai kínálat széles palettáján szerepelő hagyományos és streefood finom falatok várják a rendezvény látogatóit.

Érdekes programok

Az ünnep alkalmával a Szentlélek templomban augusztus 20-án 10:30-kor Szentmise lesz ezután kerül sor a városi megemlékezésre és az új kenyér megáldására. Az ünnep estélyén komoly zenei, néptánc és tánczene program várja az érdeklődőket. Záróprogramként Ahura Fire Tribe élő led fény Show-ja lesz majd látható.

A gyermekeket csütörtökön és pénteken délután Ugrifüles kézműves játszóház várja a Tourinform Iroda hátsó udvarában, szombaton már reggel indul a gyermekfoglalkoztató, lesz elsüllyedt hajó szabadulószoba és interaktív gyermekkoncert is, valamint interaktív kutyasuli és a solymászbemutató is.

Előtérben a biztonság, maradnak a dizájnos fesztiválpoharak

A Tourinform iroda előtt található pohárponton, vagy a borházaknál 15:00 és 23:00 óra között van lehetőség 1000 forint kaució ellenében poharat vásárolni. Így az egész rendezvény alatt mindenki a saját, üvegpoharából fogyaszthatja a borokat. A borospoharak természetesen a PohárPontban visszaválthatók, a kaució a pohár leadáskor 100%-ban visszajár. Sérült poharat a szervezők nem vesznek vissza.

Nézd a hévízi panorámát ÉLŐben webkameránkon

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!