Lillik Ákos nyerte a Fa Nándor által alapított Balatonkerülő Szóló Nagydíjat

Szombat reggel 10 órakor két hajóosztályban versenyző 21 résztvevővel elrajtolt az idei “egyszemélyes Kékszalag”, a Szóló Balatonkerülő Nagydíj

A Fa Nándor alapította ún. hazai mini-Vendée Globe-on a kezdeti években főként a nagy eredményekkel, versenyzői múlttal rendelkező vitorlázók tudtak sikereket elérni.  2001 óta egyre több ifjú vitorlázó kóstol bele az időnként 10-20-30 órahosszat tartó, non-stop vitorlázást igénylő balatonkerülő viadalba. A hazai mezőnyben azóta több mint száz versenyző próbálta ki magát.

Az idei verseny egyik érdekessége volt, hogy a címvédő Varga Lajos ugyan versenyzett, de nem azzal a hajóval, amivel tavaly győzött. A 2018-as első helyezett Nelson Flottalízing Flaar 26RR típusú hajót ezúttal Lillik Ákos vitte, aki Lajos csapatának tagja, amikor nem egyszemélyes versenyen mennek. Varga Lajos pedig a Narvál nevű Pauger 26-ossal állt rajthoz.

A verseny gyenge szélben rajtolt, majd a tihanyi “cső” után kicsit erősödő északi, észak-nyugati szélben haladt a mezőny a keszthelyi bójáig, és onnan vissza a keleti-medence irányába. – írja a HAJOZAS.HU szakportál ahol a futamról további információk találhatók.

A versenyen szinte végig veztő Nelson Flottalízing (Flaar 26RR) ért célba elsőként Lillik Ákos kormányzásával

Lillik Ákos – Flaar 26RR, fotó © HAJOZAS.HU

Az idei verseny Meghívott Vendég kategóriájában, a 10 m nyitott hajóosztály győzteseként Lábady Balázs érkezett a célba

Lábady Balázs – X33, fotó © HAJOZAS.HU


A HAJOZAS.HU Facebook oldalán pazar fotókat közölt, nézzétek meg:

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!