38. alkalommal rajtol el idén a Pünkösdi Regatta

Ha Balaton, akkor Hajózás. Ha vitorlázás, akkor Pünkösdi Regatta!

Ismét elérkezett a minden évben népes mezőnyt felvonultató Pünkösdi Regatta, amely egyfajta szezonnyitó versenyként  meghatározó esemény a magyar vitorlázók körében.

Az eleinte TVSK Kupaként ismert versenyt 1978. július 29-30-án rendezték meg először, nem sokkal később pedig már három naposra bővült. Az esemény időpontja évről-évre változik, hiszen 2002-től kezdve pünkösd ünnepéhez kötődik.

Az idén június 8-10. között zajló vitorlásverseny a balatoni rendezvények üde színfoltja, amely ezúttal is Keszthelyen várja a vitorlázás szerelmeseit.

A három napos regatta egyik legizgalmasabb része a gyorsasági futam, ahol bizonyára mindenki kíváncsian várja, vajon sikerül-e megdönteni a tavalyi Helly Hansen kupa rekordját.

Nézd meg a HAJOZAS.HU lenyűgöző fotóit a 2018-as versenyről ITT!

Az első napon megrendezett gyorsasági futamon az előző évben összesen 216 hajó vett részt, közülük 2 óra 43 perces időeredménnyel az MKB Sailing Team végzett az első helyen. Az egytestűek közül a leggyorsabban a Raffica Sailing Team ért célba, ők 3 óra 16 perc alatt teljesítették a légvonalban közel 60 km-es Balatonföldvár-Keszthely útvonalat. A Helly Hansen kupával azonban még közel sem érnek véget az izgalmak, a második napon a versenyzőkre idén is egy kisebb pályaverseny vár Keszthely-Szigliget-Balatonmáriafürdő-Keszthely között, a harmadik futam során pedig a Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy vonalon vitorláznak majd.

A Pünkösdi Regatta nem csupán az egyik legnépszerűbb nagyhajós ranglistaverseny, hanem egyúttal kiváló lehetőséget nyújt arra is, hogy a többszáz hajó, illetve a több mint ezer vitorlázó együtt, családias hangulatban töltsön el egy izgalmakban bővelkedő hosszúhétvégét a Keszthelyi Yachtkikötőben

Már csak azért is érdemes ellátogatni Keszthelyre, mert amellett, hogy az érdeklődők megcsodálhatják a Balaton ismert és híres versenyhajóit, sokszínű programokon vehetnek részt.

Summary
38. alkalommal rajtol el idén a Pünkösdi Regatta
Article Name
38. alkalommal rajtol el idén a Pünkösdi Regatta
Description
Pünkösdi Regatta 2019 – A három napos nagyhajós túraverseny a balatoni rendezvények kiemelkedő eseménye, s idén is Keszthelyen várja a vitorlázás szerelmeseit.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!