Hévízi Bor-és Gasztrokorzó – augusztus 18-án kezdődik a négynapos program

Az egyedülálló gyógytó városában, Hévízen augusztus 18-án indul az év legmozgalmasabb programsorozata, a Bor-és Gasztrokorzó.

Hogy mi történik majd ebben a négy napban? Mutatjuk.

A kézműves kirakodóvásáron találkozhattok kékfestő portékákkal, kézműves babákkal, kosaras árussal, textilárussal, ékszerkészítővel, kerámiaművessel de vásárolhattok kecskesajtot, füstölt árukat, házi szörpöt, kézműves mustárt. Az árusok mellett boros és gasztrostandok várják a vendégeket. Az idén 30 féle lángossal, zöldséges lepényekkel, vegán kínálattal, de persze hagyományos borkorcsolyákkal is készülnek. Sőt augusztus 20-án halászlé is szerepel az ételkínálatban.

A hazai borászatok közül jelen lesz a

Paulus Borház, Cseri Pincészet, Balla Géza Pincészete, Kányavári Borbirtok, Mokos Pincészet, Prosecco, -Balatonfelvidék -Fischer Borház, Tokaji borvidék- Majoros Birtok, Decsics pincészet, Strázsai Pincészet, Rádi Pincészet, Papp és Fiai Pincészet, Bezerics Borház.

És természetesen az idei Hévíz Város Bora cím viselője a CÉZÁR Pincészet, ahol a 2022-es Város Borát is megkóstolhatjátok.

Csütörtökön

a Virgonckodók csapata kezdi a programot a legkisebbek nagy örömére. Aznap fajátékok, kosárhinta várja gyerkőcöket. S persze zene nélkül sem hagyják őket, délután a Brumi Bandi Band koncertjén bulizhatnak a Tourinform Irodánál. A nap nem ér véget a gyerekprogramokkal. A Véderdő lesz a helyszíne délután három alkalommal az Amargant Színház Hangrét. c. kórusszínházának. A különleges műsor az Erdei Misztérium programsorozat részeként vezeti be a látogatókat a tavat körülölelő erdő titokzatos világába. A színpadon 18:00 órától kezdődik a zenebona, ahol először DJ Belo bulizós mixe hallható, majd Fegyverneki Levente akusztikus-elektronikus előadása vezeti át a hangulatot DJ Voksán Virág esti szettjére.

Pénteken

napközben ismét a gyerekeké a terep, a Virgonckodók csapata ezúttal két szabadulószobát hoz el a „zöldbe” a Dr. Moll Károly térre. Érdemes előre bejelentkezni, mert hamar betelnek az időpontok. Nem maradnak program nélkül a kreatív foglalkozásra vágyó gyerekek sem, hiszen nekik a Varázshangok játszóház gondoskodik az elfoglaltságról a Tourinform irodánál. A játék mellé zene is társul, 18:00 órától a Cséplő-Poór Jazzy Duó szórakoztatja a közönséget vidám dallamokkal. Ezzel párhozamosan a színpadon is megindul az esti programfolyam, Salsa Días Brillantes címmel karibi táncház veszi kezdetét. A tánc után Laczák Boglárka és Bognár Szabolcs bordalokkal, musical és operett melódiákkal tarkított műsora hallható. Az este a zalai származású énekesnő Odett fergeteges koncertjével zárul.

Szombaton

buborékjátszó és fajátékpark várja a játszani vágyó gyerkőcöket már kora délután. Ezúttal színpadi műsor is vár a kicsikre, hiszen a Harisnyás Pipik hívják őket varázslatos Föld körüli utazásra. Ezt követően Őri Jenő & Roman Iván szórakoztatja a közönséget hegedű- és zongoraszóval. Ha már boros program akkor stílszerűen illeszkedik az estébe a MASZK zenés színháza a borról. Az est főműsora pedig a Muzsikás Együttes koncertje lesz, akik addig húzzák a talpalávalót ameddig bírjátok, hiszen a jó zene mellé táncházat is hoznak.

Vasárnap

napközben kipihenhetjük az elmúlt három napot, hogy aztán este még elbúcsúztassuk az ünnepi hétvégét a M.É.Z. Együttes ír táncos műsorával és a Jag Projekt bulijával.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!