Új rendezvényhelyszín épül Balatonakarattyán

A közösségi épület az önkormányzat ingatlanján, saját forrásból, illetve pályázati támogatással, háromszázmilliós költségvetéssel épül meg.

Több mindenre alkalmas közösségi házat építenek Balatonakarattyán, a munka már megkezdődött, és a tervek szerint egy év múlva befejeződik.

A több mint 400 négyzetméteres épület felében a művelődési ház működik majd, ahol különféle ünnepi rendezvényeket, megemlékezéseket tartanak, ugyanis ezeknek nincs még megfelelő helyszíne a településen. A közösségi épületbe költözik majd az önkormányzat, valamint a posta is.

Az épület tervezésénél a szakemberek figyelembe vették az önkormányzat azon kérését, miszerint álljanak harmóniában a ház építészeti jellemzői a közelben lévő Nagyboldogasszony-temploméval.

látványterv: Balatonakarattya Község Önkormányzata

A leendő közösségi épület szomszédságában található az orvosi rendelő és a mentőállomás is, ahol felújítás, illetve korszerűsítés történik. Így azt lehet mondani, hogy egy új és igényes településközpont lesz Balatonakarattyán, a Rákóczi park közelében – nyilatkozta Rozs Péter, Balatonakarattya alpolgármestere a Veszprém megyei hírportálnak.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!