Sült gesztenye és karácsonyi vásár Gyenesdiáson

Mintha az égiek is összeesküdtek volna azért, hogy a gyenesdiási adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár még ünnepibb legyen.

Hiszen gyönyörű hópaplan borította a tájat, s a zord hideg és hóesés ellenére is sokan kilátogattak a vásárra, hogy megkóstolják a zamatos gesztenyét, elbeszélgessenek egy pohár forralt bor mellet, és szétnézzenek az árusok portékái között.

Idén, a 13. alkalommal megrendezett adventi rendezvényen is ünnepi díszbe öltözött a Községháza előtti tér.

A tűzön sülő gesztenye mellé illatozó forralt bort kóstolhattunk, de sokunknál lecsúszott mellé egy  pirospaprikával és hagymával megszórt zsíros kenyér is. A hagyományokhoz híven a hatalmas gesztenyetortát is felszeletelték.

A felállított faházakban kézműves darabok, helyi termékek között válogathattunk.


A cikkben szereplő fotók 2018. december 15-én készültek Gyenesdiáson, a Magyar Turizmus Média Kft. tulajdonát képezik, azokat interneten, nyomtatott formában, vagy bármilyen más módon megjelentetni, másolni, közölni tilos. A fentiektől eltérni kizárólag a www.csodalatosbalaton.hu portál üzemeltetőjének írásos engedélyével van lehetőség.

Summary
Sült gesztenye és karácsonyi vásár Gyenesdiáson 2018
Article Name
Sült gesztenye és karácsonyi vásár Gyenesdiáson 2018
Description
Sült gesztenye és karácsonyi vásár Gyenesdiáson 2018 – Idén is fantasztikus hangulatban telt Gyenesdiáson a karácsonyi vásár, s a forralt bor és sült gesztenye mellett sok érdekességet is kínált a két napos program.
Author
Publisher Name
CsodalatosBalaton.hu
Publisher Logo

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!