Filmfesztivált rendeznek Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Veszprémben

A hazai filmes seregszemle a tavaly nagy sikerrel megrendezett Veszprém-Balaton Filmpiknik utódja lesz, szabadtéri vetítésekkel és nyári, vízparti programokkal.

Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A fesztiválnak helyet adó csodálatos Veszprém-Balaton régió a korábban Magyar Filmszemle, Magyar Filmhét majd Magyar Mozgókép Szemle néven tartott hazai filmes seregszemle, és a tavaly nagy sikerrel megrendezett Veszprém-Balaton Filmpiknik nyári, felszabadult, vízparti életérzését kívánja ötvözni.

A Veszprém-Balaton régió régóta elkötelezett a magyar film mellett, legendás televíziós seregszemle volt már korábban Veszprémben.

Ezt a hagyományt folytatja a a vízparti szezon elején induló új Magyar Mozgókép Fesztivál:

friss magyar filmekkel, szabadtéri vetítésekkel, nemzetközi fesztiváldíjas és népszerű közönségfilmek premierjével, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztronómia programokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezői közösen gondolták újra a magyar film ünnepét. Az új fesztivál célja, hogy a az év legjobb magyar játékfilmjeit, dokumentumfilmjeit, tévéfilmjeit, animációs és kisjátékfilmjeit bemutassa, szakma és közönség találkozóhelyévé váljon, és több film premierjét is ott rendezzék meg.

Balatonfüreden több helyszínen (mozi, Tagore sétány) is lesznek vetítések, amelyek mellett közönségtalálkozók, gyermek- és ifjúsági programok, gasztrorendezvények, kiállítások és koncertek is várják az érdeklődőket.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!