Élményparkkal és kiállítótérrel gazdagodik az újjászülető szántódpusztai majorság

Másfél milliárd forintból fejleszthetik és alakíthatják látogatóközponttá a dél-balatoni szántódpusztai majorságot, amely jó ideje felújításra szorul.

A fejlesztések fő célja a páratlan kulturális örökség hosszú távú megvédése és újabb attrakciók létrehozása a dél-balatoni térségben.

Az üzemeltető keszthelyi Helikon Kastélymúzeum közlése szerint a major vissza akarja idézni azt az időszakot, amikor a terület 1055-ben I. András király jóváhagyásával a tihanyi bencés rendhez került.

A tervezett felújítások és fejlesztések első ütemére száz százalékos támogatást nyertek uniós pályázaton.

Az európai uniós támogatás segítségével múzeumi kiállítótér és élménypark létesül modern digitális technológiák alkalmazásával. Lehetőség nyílik egyes bemutatott tevékenységek kipróbálására és az így előállított termékeket megvásárlására. A majorság közösségi térként, piactérként és rendezvényhelyszínként is működik, teret adva többek között a helyi termelők és kézművesek számára termékeik értékesítésére, kóstoltatásra.

A fejlesztések lehetővé teszik kisebb fesztiválok, tematikus rendezvények, egyebek közt lovas programok lebonyolítását is.

A beruházás első ütemét, a közbeszerzési adatok szerint 1,5 milliárd forintos szerződéses értéken, a Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft. és a Dunántúli Magasépítő Kft. végzik el.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!