Balaton Vizitura Tanosveny Badacsonytordemic Okoturisztikai LatogatoKozpont CsodalatosBalaton

Megnyílt a Balaton első vízitúra tanösvénye

fotó © olk.badacsonylabdihegy.hu

Május 12-én ünnepélyes keretek között adták át Badacsonytördemicen, az Ökoturisztikai Látogatóközpont és Herczeg Ferenc strandon a Balaton első vízitúra tanösvényét, a Nádi szél tanösvényt.

A három kilométer hosszú, hat állomásos tanösvényen akár szakvezetett túra keretében, akár önállóan, GPS koordinátákat követve, illetve QR kódokat leolvasva kényelmes, biztonságos kenukban evezhetünk és fedezhetjük fel az öblöt és annak élővilágát.

A badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont ezen kívül számos lehetőséget nyújt még, hogy minél többet tudhassunk meg a Balatonról.

Animátorok vezetésével interaktív tárlatvezetést tartanak többek között a tanúhegyekről, az izgalmas bazaltvulkanizmus témaköréről, a Balaton keletkezéséről, a hajózásról.

Szerveznek kajak és kenu túrát, de a szárazföldön is izgalmas, kicsit versengős túrát tartanak a badacsonyi hegyet körbeölelő útvonalon.

S ha már a Balaton nyújtotta pazar természeti értékeket megcsodáltuk, pihenjünk egy picit a Herczeg Ferenc strandon, amely ettől a szezontól új, fedett gyermek és baba-mama barát pihenősarokkal, újonnan épített vízesblokkal és öltözőkkel várja a nyaralókat.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!