Átadták az M7-es autópálya 20 kilométeres felújított szakaszát Siófoknál

A 20 kilométernyi út nettó 3,4 milliárd forint költségvetési forrásból újult meg három szakaszban

Átadták a forgalomnak az M7-es autópálya 20 kilométernyi felújított szakaszát csütörtökön Siófok térségében.

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az átadás alkalmából elmondta:

a jelenleg futó három útfelújítási programban 2020-ig 280 milliárd forintból több mint 900 hazai útszakasz felújítása valósul meg, több mint 2400 kilométeren.

Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány kiemelt feladatának tekinti a közlekedési hálózat folyamatos bővítése mellett a meglévő infrastruktúra karbantartását is. Tavaly óta hazai forrásból támogatja a legrégebbi, legnagyobb terhelésnek kitett autópálya-szakaszok felújítását.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán több mint 20 kilométernyi út nettó 3,4 milliárd forint költségvetési forrásból újult meg három szakaszban. “Az eltereléseknek vége, mától az autópálya mindkét oldalán akadály nélkül lehet közlekedni” – mondta az államtitkár.

fotó © Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Balatonvilágos és Zamárdi között végig jó minőségű sztráda szolgálja ki az autósokat a horvát és szlovén határ felé vezető oldalon.

A rendbe tett szakasz a felújítás alatt álló 710-es csomópont közvetlen közelében kezdődik, amely majd a Balatonfűzfőt, Balatonkenesét és Balatonakarattyát elkerülő utat csatlakoztatja be az autópályába.

fotó © Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

fotó © Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A munkálatokat az idegenforgalmi szezon zavartalansága érdekében három szakaszban végezték el.

A felújítás a Siófok-Zamárdi közötti 8 kilométeres szakasz rendbetételével kezdődött tavaly ősszel, majd idén tavasszal folytatódott újabb 7 kilométeren. Az utolsó ütem szeptember közepén kezdődött. Határidőre több mint 5 kilométeren újult meg az autópálya Balatonaliga és Zamárdi között, a Letenye felé vezető oldalon. Az autópályán kívül a felette átívelő hidak is megújultak.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!