7 ok amiért azonnal indulj el a Balatonra

Most, hogy itt a tavasz és már sokat süt nap, a természet újjá éled, mi emberek is szebbnek látjuk a világot.

A madárcsicsergős hajnalok, a hosszabb nappalok és az egyre csökkenő ruharétegek mind-mind azt hirdetik, hogy szabadabbak vagyunk és több időt tölthetünk a szabadban. Akik tehetik, gyakrabban húznak nyúlcipőt és kirándulnak, túráznak, lazulnak.

Azok, akik szeretnek utazni és felfedezték már az ország csodálatos helyeit, mind egyet értenek abban, hogy az egyik leghívogatóbb és számtalan élményt kínáló térsége a Balaton. A minden évszakban gyönyörű magyar tenger ugyanis amellett, hogy az egész család számára kínál élménydús látnivalókat, érzelmileg is megérni a legtöbb magyart. A következőkben csokorba szedtük azokat az okokat, amik megmutatják, hogy miért csak imádni lehet a Balatont.

Víz

Badacsony Fonyódról, fotó © BALATON.travel

Badacsony Fonyódról, fotó © Csodálatos Balaton

Ha valaki a Balatonra gondol, akkor első sorban a fürdés, a pancsolás vagy úszás ugrik be. A csodás, sekély vizű strandokat minden korosztály szereti, ugyanis a tavat az adottságai alkalmassá teszik arra, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig bárki számára biztonságos, élménydús fürdőzést ígérjen.

Partok

balaton-7ok-indulj-el-balatonpart-siofok-tihany-balatontravel-landscape

Ahogyan a fürdőzés, úgy a pihenés, napozás és a lazulás is nagy vonzereje a magyar tengernek. Csak gondolj bele, hogy ott heversz a tó partján a kedvenc fürdőruhádban, körülötted vidám emberek csicseregnek, gyerekek kacagnak, míg mások olvasnak vagy épp rejtvényt fejtenek a simogató napsugarak ölelésében. Ugye, hogy neked is a Balaton a Riviéra?

Programok

7ok-balaton-tihany-vitorlazas-programok-balatontravel

Hallottál már olyanról, aki a magyar tengernél üdült, de nem talált megfelelő programokat? Mert mi nem. Tavasztól őszig ugyanis olyan hívogató rendezvények, látnivalók csalogatják a turistákat a környékre, amelyek egészen biztosan élménydússá teszik az utazást.

Gasztronómia

gasztronomia-balaton-7ok-indulj-el-balatontravel

Nemcsak a balatoni halak és a gyönyörű szőlőültetvények érlelte bor, hanem a tó környékén termett élettel teli gyümölcsök és zöldségek is hívogatóak minden vendég számára. A balatoni konyhák jellegzetességei, valamint a mindig népszerű lángos és rétes is leveszik a lábáról az oda látogatókat.

Naplemente

Badacsony, fotó © Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Badacsony, fotó © Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Láttál már naplementét a Balatonon? Igen? Akkor nem is kell ecsetelnünk, mennyire gyönyörű, amikor magyar tengeren aranyhidat épít a lenyugvó nap. Az égi csodát legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

Nosztalgia

Tihany 1936, fotó © fortepan.hu

Tihany 1936, fotó © fortepan.hu

Hogy miért van így, nem nehéz megfejteni. Szinte minden magyar nosztalgiával gondol a Balatonra. Akik már gyerekkorukban is visszajártak a környékre, szinte a zsigereikben érzik, hogy újra és újra vissza kell térniük a mesés vidékre. Azok pedig, akik csak most ismerkednek vele, jó, ha felkészülnek, hogy a Balaton gyógyíthatatlan függőséget okoz.

Miénk

Balatonkenese, fotó © BALATON.travel

Balatonkenese, fotó © Csodálatos Balaton

Büszke vagy a Balatonra?

Mert a legtöbb magyart örömmel tölti el, hogy egy ilyen csodálatos természeti kincse van az országnak.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!