Kiállítás

A denevérek színes világa

Keszthely, Balatoni Múzeum, Múzeum utca, Magyarország
2018. március 24 – augusztus 20.

“A denevérek színes világa” időszaki tárlat hosszú évek óta a Balatoni Múzeum az első olyan természettudományos témájú időszaki kiállítása, amely saját ötleten alapszik. A kiállítás célja, hogy a kevéssé ismert számos – téveszmén alapuló – negatív tulajdonsággal felruházott egyetlen repülő emlőst közelebb hozza az emberhez.

Az interaktív elemekben gazdag tárlat színes tablókon, a digitális technikák felhasználásával, életképek segítségével kalauzolja a látogatót a denevérek színes világába.

A legújabb kutatási eredményeket felhasználó természettudományos kiállításrész mellett helyet kell, hogy kapjon annak a gazdag hiedelemvilágnak is a bemutatása, amely a Föld szinte minden szegletén megjelent és jelen van a mai napig is. Így a kiállításban még Drakula is ott van a koporsójában.

Többek között olyan kérdésekre kapunk választ: Hol él denevér a Földön? Mivel táplálkozik? Hogyan tájékozódik? Hol van télen? Miért nevezhetjük az ember egyik legjobb társának?

A kiállítás kurátora Németh Péter múzeumpedagógus, természetvédelmi mérnök, társkurátor Gyanó Szilvia néprajzkutató-muzeológus

Cím: Keszthely, Balatoni Múzeum, Múzeum utca, Magyarország

Látnivalók

Toplisták

Toplisták