Ezért is érdemes Hévízre utazni!

fotó © west-balaton

2001. december 3-án New York-ban mutatták be az első Segwayt, amelynek megjelenését nagy várakozás és merész beharangozások előzték meg.

Napjainkban már egyre elterjedtebb, több helyen használják a közlekedésben, a mozgássérültek mobilitásának növelésében, vagy a rendőrök és biztonsági őrök járőrözéshez, és mind több városban jelennek meg a vezetett Segwayes városnéző túrák is.

Többek között Hévízen is!

A hévízi Segway túrák alatt felfedezhetjük a város nevezetességeit, de barangolhatunk Hévíz eldugott helyein is. Megcsodálhatjuk a parkot, az egyedülálló Hévízi-tavat, a véderdőt, és mindezt környezettudatosan!

HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

fotó © west-balaton

Nézzük, milyen túrákra lehet Hévízen jelentkezni:

Tündérrózsa segway “tréning” kezdőknek

Időtartam: 30-40 perc
Specialitás: oktató által irányított mentális és sporttréning, a high-tech járgány megismerését segítő egyedi fejlesztésű és építésű akadály-pályán A rendkívül kedvezményes árú alaptréning Hévízen az „élet forrásának” városában a High-tech Sportok Bázisa által kialakított speciális pályán várja a segwayezés iránt érdeklődőket. Az egészség forrása a mozgás, a környezetvédelemé a tudatosság a segway-tréning mindkettőt megadja. A pályatúrát azoknak szánjuk, akik szeretnék kipróbálni a high-tech járgányt, de még bizonytalanok, inkább kíváncsiak és bátorságukat a megszerzett élmények hatására kívánják összegyűjteni.

Forrás segway túra

Időtartam: kb. 1 óra
Specialitás: oktató által vezetett alaptúra, a tréningen szerzett ismereteket alkalmazza valós túraterepen
Az alaptúrát azoknak ajánljuk, akik a pályatréning során megbarátkoztak a segway különleges lehetőségeivel, és szívesen továbbfejlesztenék tudásukat. Az alaptúra biztos és megalapozott segwayezést tesz lehetővé, immár valós terepen. Akár 80 éveseknek is kitűnő szórakozás, mert fizikai igénybevételt nem, csupán figyelmet igényel.

Római discover segwaytúra középhaladóknak

Időtartam: kb. 2 óra
Fedezze fel Hévíz minden szépségét segwayen. Kezdő túránkon az egész család együtt barangolhatja be a titkok városát. A túrát az idősebb korosztálynak is bátran ajánljuk.
A túrán nem mulasztjuk el érinteni a csodálatos Hévízi-tavat, amelyre a nyüzsgő sétálóutcán és a Schulhof Vilmos sétányon át jutunk el, ám a kaland csak akkor kezdődik, amikor bebarangoljuk járgányunkkal a vadregényes Véderdő Parkot. Az adrenalin áramlás nem marad annyiban, a túra a festői környezetben található Árpádkori (Szent Magdolna) Templomhoz vezet, ahol út közben megtekinthetjük a Római katona sírját, a Jézus szíve templomot, valamint a Római kori romkertet.

HOTELEK.HU – BALATONI SZÁLLÁS & WELLNESS AJÁNLATOKÉRT KATTINTS

fotó © west-balaton

Római aréna VIP

Időtartam: kb. 3 óra
Közepes nehézségi fokú, speciális programelemeket tartalmazó túra középhaladóknak. Oktató által felügyelt túra, a felfedezők, hősök és életigenlők túrája.
Ez a crossover beépíti a Római túra felfedező játékosságát, Hévíz megismerését, de túl is megy azon. A Festetics-kastély, a Balaton, Keszthely pompája és a vadregényes táj adja ennek a túrának az igazi esszenciáját.

Hévíz by night – éjszakai túra fejlámpákkal

Időtartam: kb. 2-2,5 óra
Közepes nehézségi fokú túra középhaladóknak. Oktató által felügyelt túra, a bátrak, bevállalósak, a felfedezők túrája.


Tudtad?
Magyarországon a Központi Közlekedési Felügyelet állásfoglalása szerint a Segwayek nem minősülnek járműnek, használójuk gyalogosnak tekintendő, így a Segway használható járdán, sétálóutcában, parkok sétaútjain vagy magánterületen, de kerékpárúton vagy közúton csak ezek hiányában.


 

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!