Csúcsforgalomra számít Hévíz

Másfélszer többet költünk a hosszú hétvégén, mint egy "ünnepmentes" márciusi időszakban - derül ki egy szállásfoglaló oldal adataiból, ahonnan azt is megtudhatjuk, hogy a legdrágább foglalás 1 millió forintot kóstált, a legalacsonyabb csupán 2500 forintba került.

Szerző:Halász Gabi

fotó © west-balaton

A hosszú hétvégék mindig beváltják a turisztikai szereplők reményeit: a közelgő ünnepre már most háromszoros a foglalások száma az egyébként ilyenkor szokásosnál.

A négynapos pihenő alkalmából jellemzően 52 600 forintot, közel másfélszer többet költünk egy „ünnepmentes” márciusi hétvégéhez képest.

A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltik a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is csúcsforgalomra számíthat. A legkedveltebb úti célok listáján még Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca kaptak helyet.

Megyéink közül Heves, Borsod és Zala részesülnek a legtöbb foglalásból. A hosszú hétvége nemcsak a szállodáknak, de a térségnek is gyümölcsöző lehet: a szallas.hu programkínálata közül a  legnépszerűbb  az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Hévízi Tófürdő.

Látnivalók

Toplisták

Toplisták