Népszerű az új téli kompmenetrend a Balatonon

Az új téli menetrend elősegíti az északi partról Tihanyon keresztül déli partra munkába igyekvő autósok közlekedését.

Szerző:Csodálatos Balaton

2018. február 3., fotó © Török Brigi | Csodálatos Balaton

Beváltotta a reményeket a BAHART – a helyi lakossági igényekhez még inkább illeszkedő – téli kompmenetrendje!

A BAHART az utazóközönség véleményét kérdőíveken és online felmérésen is megkérdezve, tavaly decemberben vizsgálta annak lehetőségét, hogy milyen finomításokat tud még a menetrenden eszközölni. A beérkezett utasvélemények és számos, az optimalizálás mellett szóló érv mentén, 2018. január 1. óta a téli komp menetrendi időszakban a BAHART Tihanyrévből minden járatot 15 perccel korábban indít a korábban megszokotthoz képest, Szántódról a komp továbbra is minden egész órakor indul.

Az új téli menetrend elősegíti az északi partról Tihanyon keresztül déli partra munkába igyekvő autósok közlekedését, ami akár a szolgáltatást igénybe vevők számának növekedését is eredményezheti (többen érnek be időre a munkába). Nagyobb számú reggeli forgalom esetén pedig lehetővé vált még egy forduló beiktatása a két part között, a meghirdetett fix indulási időpontok pontos tartása mellett is.

BAHART kompszolgáltatását 2017-ben éves szinten több, mint 1.140.000 utas vette igénybe, mindamellett, hogy az év első hónapjaiban a fagyos időjárás következtében 51 napig szünetelt a szolgáltatás.

A balatoni kompszolgáltatás szezonon kívüli kihasználtságjavulását jól mutatja, hogy 2018. január 31-ig az év első hónapjában több, mint 12600 személyt és 5600 db gépjárművet szállítottak a balatoni kompok, ami 90%-kal több, azaz csaknem a duplája, mint 2016-ban, amikor ugyanilyen időszakra nézve rendelkezésre állnak bázisadatok. 2018-ban változatlan díjon biztosítja a BAHART a kompközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatásait, díjemelés nem történt.

Látnivalók

Toplisták

Toplisták