Olimpikon vitorlázó hajózza körbe a téli Balatont hétvégén

A legendás Kékszalag vitorlásverseny útvonalán vitorlázzák körbe a Balatont február első hétvégéjén.

Szerző:Csodálatos Balaton

fotó © Török Brigi | Csodálatos Balaton

Soha nem látott vitorlás esemény lesz hétvégén a Balatonon!

Jön a “KÉKSÁL” téli Balatonkerülő vitorlázás – 2018.02.03-04.

Az ötlet a Csodálatos Balaton és a Hajozas.hu oldalak tulajdonosainak fejéből pattant ki, hogy megállás nélkül teljesítsék a legendás Kékszalag Vitorlásverseny útvonalát. Február hónapra a téli Balaton népszerüsítését tűztük ki célként, amelynek első állomása ez az egyedülálló vitorlázás.

A vitorláshajón ott lesz Czégai Péter olimpikon, világbajnoki érmes, 53-szoros magyar bajnok vitorlázó is, aki jelenleg a Csopaki Hajós Iskolában oktatja vitorlázásra a gyerekeket. Péter elmondta, hogy a vitorlázó tudás elsajátítása mellett nagyon fontosnak tartja a Balaton mint turisztikai desztináció természeti és kulturális értékeinek megismertetését is már gyerekkortól kezdve. Ezen törekvése inspirálta arra, hogy február első hétvégéjén a Kékszalag útvonalát végighajózza szerkesztőségünkkel. A vitorlázás alatt többször ÉLŐ videós bejelentkezést fogunk tenni, ezzel is megmutatva a csodálatos Balatonunk környezetét.

Folyamatosan nyomon tudjátok majd az útvonalunkat követni IDE KATTINTVA a magyar fejlesztésű Kwindoo weboldal és applikáció segítségével.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Aki lefotóz minket az útvonalunk bármely részén, és a fotót elküldi szerkesztőségünknek, az meglepetés ajándékban részesül!

Célba érkezésünk után, február hónapban bemutatunk 26 !!! Balaton parti települést részletesen, az adott régió nyitva tartó helyeivel együtt.


Röviden összefoglalva az esemény:

  • Útvonal: Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Badacsony – Keszthely – Tihany – Balatonfüred
  • Táv: 160 km
  • Indulás időpontja, helye: Balatonfüredi móló, 2018. február 3. reggel 9.00
  • Várható érkezés Balatonfüredre: 2018. február 4. vasárnap reggel / délelőtt.

Látnivalók

Toplisták

Toplisták