Új kikötőt épít a Vitorlás Szövetség Balatonfüreden

Kékszalag, fotó © Magyar Vitorlás Szövetség/Szántó Áron

Összesen 2,5 milliárdot költenek a balatoni vitorlás turizmus fejlesztésére, ebbe egy új füredi kikötő építése is belefér

Vadonatúj, 150 hajó befogadására képes, világ- és európai szintű sportesemények, rendezvények lebonyolítására is alkalmas kikötőt építenének Balatonfüreden a kemping területén, amihez a város egy közel 1,5 hektáros területtel és 200 millió forint támogatással járul hozzá – mondta Bóka István, a város polgármestere az MVSZ, Balatonfüred város és Révész Máriusz kormánybiztos közös sajtótájékoztatóján.

fotó © BALATON.travel

fotó © BALATON.travel

Az összesen 1,7 milliárdos balatonfüredi megállópont fejlesztése keretében a város a sportági szakszövetségekkel közösen egy 150 hajó fogadására alkalmas kikötői fejlesztést tervez megvalósítani. 

A fennmaradó összeget a Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség pályázati forrásból biztosítja. A beruházás kivitelezése várhatóan 2017 októberében kezdődhet el.

A kormány döntése szerint a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) – a Bejárható Magyarország programhoz kapcsolódva – az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére, európai uniós támogatásban részesül. Az MVSZ sikeres pályázatának eredményeképpen eszköz- és aktív turisztikai hálózat-, valamint Balatonfüred városával együttműködésben egy balatonfüredi megállópont fejlesztésére kerül sor.

Magyar Vitorlas Szovetseg uj kikoto Balatonfureden Kemping HAJOZAS.HU

fotó © BALATON.travel

A Bejárható Magyarország Programban összesen 13 milliárd forintot fordítunk az aktív turisztikai hálózatok és intermodális megállóhelyek fejlesztésre.

A Magyar Vitorlás Szövetség, mint a vitorlás sportot irányító szervezet, elsősorban az állóvíztestek és kiemelten a Balaton turizmusának fejlesztésében érdekelt. A szövetséggel az együttműködésünk kiváló, a pályázatok megvalósítása remekül halad” – mondta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos.

A projekt első ütemében 13 Balaton-parti és öt Balatonon kívüli helyszínen történnek fejlesztések. A kikötők hálózatba kapcsolásával, minősítési rendszerének kialakításával és a kialakítás alatt álló online információs rendszerrel az ország 11 megyéjében lesz elérhető a vitorlázás a turisták számára.

Ehhez kapcsolódóan a megfelelő minőségű eszközpark biztosítása és a szükséges biztonsági háttér megteremtésére is sor kerül az eszközbeszerzési és hálózatfejlesztési projekt keretében. Pályázati forrásból eszközbeszerzésre 525 millió forint, a lehetőségek és a minősítési rendszer népszerűsítésére pedig 80 millió forint fordítható.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!