150 férőhelyes kikötő épül 2 milliárd forintból Balatonfüreden

150 férőhelyes vitorlás és elektromos hajókikötő épül a városban, a kemping területén

A közel kétmilliárdos beruházás kiviteli tervei már készen vannak, a munkálatok várhatóan idén ősszel kezdődnek, és a 2019-es szezonra fejeződnek be. A kivitelezést Európa Uniós forrás biztosítja, Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Kajak-kenu szövetséggel közös konzorciumot hozott létre az önkormányzat. – írja a HAJOZAS.HU

A kemping területén másfél hektáron megépülő új kikötő, jelentős bázisa lehet a túrázó kajakosoknak, kenusoknak és vitorlázóknak egyaránt. Műszakilag egy úszópontonos kikötő épül, ami változó vízállásnál is jól használható.

A kikötőn kívül a parton épül egy kiszolgálóépület, edzőtermekkel, oktatószobákkal, közösségi térekkel, tárolóhangárral, étteremmel.

A kikötő alkalmas lesz elektromos hajók fogadására és töltésére, és nagyobb versenyek helyszíne is lehet. Itt nemcsak vitorlásversenyekre kell gondolni, de alkalmas lehet szörf-, kajak-, evezős- és triatlonversenyek lebonyolítására, de az infrastrukturális átalakításokkal alkalmassá válik az öbölátúszás lebonyolítására is.

A Balaton egyik legnépszerűbb kempingjét a felszámolás alatt álló SCD Holdingtól vette meg az önkormányzat még 2014-ben. A 22 hektáros, értékes tóparti ingatlanért 2,3 milliárd forintot fizetett az önkormányzat.

A háromezer férőhelyes kemping a Balaton-part legnagyobb ilyen jellegű üdülőterülete. A Balatonfüreden eltöltött vendégéjszakák harminc százalékát teszik ki a kempingezők, jellemzőjük, hogy a szállodák vendégeihez képest jóval többet költenek a város vendéglátóhelyein.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!