Új borértékesítési központot avatott a NAIK Badacsonytomajon

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsonytomajon borbemutató és borértékesítési helyszínt adott át.

A jövőben a borértékesítés a borok minőségéhez hangolt színvonalon történhet.


Ünnepélyes keretek között avatták fel azt az igényes borértékesítési helyszínt, ahol a NAIK által előállított kiváló minőségű borokkal találkozhat a nagyközönség.

Dr. Gyuricza Csaba a NAIK főigazgatója megnyitó beszédében elmondta, hogy az intézet és a település számára előnyös kezdeményezés illeszkedik az ernyőszervezet filozófiájába, miszerint mindig a teljes termékpályában kell gondolkodni, az alapanyagoktól kezdve egészen addig, hogy a termékek a polcokra kerülnek.

A célunk az volt, hogy az idén előállított boraink már egy méltó, új helyen várhassák a vásárlókat. Emellett pedig a borbemutató és borértékesítési helyszín megnyitásával szakmai berkekben is szeretnénk jó példát mutatni az agrárium szereplőinek” – tette hozzá a főigazgató.


Az intézetről röviden

Az Intézmény a világon az elsők között alapított, és ma is fennálló szőlészeti és borászati kutatóhely, az 1896-ban létrehozott Központi Szőlészeti Kísérleti Állomás és Ampelológiai Intézet utódja, 2014-től a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ hálózatának kutató-fejlesztő intézményeként működik, két Kutatóállomással (Badacsony és Kecskemét).

Az Intézet alapfeladatának tekinti a szőlészeti-borászati ágazat szolgálatát kutatási és szaktanácsadási oldalról, de a korábbi fenntartó felsőoktatási intézményeknél vállalt oktatási tevékenységet is végez. Kutatási tevékenysége keretében elsősorban gyakorlatorientált, alkalmazott kutatási témákat művel.

Az Intézet munkatársai részt vesznek a hazai és nemzetközi, ágazati alap-, közép-, és felsőfokú képzési programokban, továbbképzések, tanfolyamok és posztgraduális kurzusok vezetésében. Lehetőséget adunk PhD hallgatók kutatási projektekben való részvételére. Gyakorlati helyszínt, bemutató területet biztosítunk a felsőoktatási intézmények és a szakemberek számára.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!