Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac

A Tihanyi PIAC placc-on a 3 napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat, a Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, először a Balatonnál.

Június első hétvégéjén, a Tihanyi PIAC Placcon is beindul a nyár. Mind három nap történik majd valami, ami miatt érdemes lesz ide ellátogatni. Amellett, hogy pezseg majd az élet és helyi, illetve környékbeli árusok kínálgatják finomabbnál finomabb portékájukat – almás lepény, füstölt kolbász, házi kenyér, kürtős kalács, borok, sajtok, ezek biztosan lesznek – veterán autósok hada sorakozik majd fel a parkolóban, a Balaton Classic verseny keretében. A pünkösdi hétvégén, pontosabban június 3-án szombaton közel 120 különleges veteránautó és youngtimer áll rajthoz Almádi főterén, hogy teljesítse a közel 250 km-es távot a csodálatos Balaton-Felvidéken. 15.30-kor érkeznek a Tihanyi PIAC Placchoz, ahol kicsit megpihennek, így nyugodtan megcsodálhatjuk a veterán autó különlegességeket. A Tihanyi Piac Placc területén található Placc Bisztró helyi friss finomságokkal és nemzetközi napi menüvel vár mindenkit, közvetlenül a kompkikötő melletti ligetben.

Tihanyi Placc 2017 Gasztro Piac Balaton CsodalatosBalaton

A Homola Borterasz alatt burjánzik a szőlő, így ha lehet, a hatodik DJ a szőlőben bulin még pazarabb kilátás mellett lehet egész nap táncolni, panorámát nézni, meg csak úgy lenni, hallgatni. Plusz kinti pult, harapnivalók a Sáfránkert Vendéglő konyhájából, panoráma, egyre hidegebb borok és fröccsök és egyre melegebb idő.

Hosszú kutatómunka előzte meg a badacsonyi piac indulását. Vajas Balázsék célja, hogy a Balaton-felvidéki térség legizgalmasabb, legminőségibb termékeit és termelőit vonultassák fel Badacsony főterén, akár heti több alkalommal is. Fontos, hogy a térségben tevékenykedő gazdák teret kaphassanak a bemutatkozásra és minél nagyobb ismertségre tehessenek szert. Ezért dolgoznak és kezdik meg az építkezést a régióban. A Budapesten már több helyszínen is bevált tematikát hozzák magunkkal és havi vendégeik a borászok köréből fognak kikerülni.
Ahol a frissítőket, borokat, fröccsöket a piacozás mellé ihatják az oda látogatók: Pláne Badacsony Borterasz.

(forrás: Vendég & Hotel Online)

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!