Jókai bableves főzőverseny idén is

A Jókai Napok elmaradhatatlan gasztronómiai eseményét, hűen a nagy író szelleméhez, idén is megrendezik.

A helyszín ezúttal is a hangulatos Koloska-völgy. A városhoz több szállal kötődő Jókai Mórnak állít emléket immár több, mint húsz éve a rendezvény sorozat, amely egyben Balatonfüred egyik emblematikus eseménye.

A kulturális programok mellett az egyik legnépszerűbb rendezvény a Jókai-bableves főzés a Koloskában. Tavaly mintegy hatvan csapat főzött, ennyiféle Jókai-bablevest lehetett kóstolni.

A XXVI. Jókai Napok programjaként, idén 14. alkalommal rendezik meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt, melyre 3 fős csapatok nevezhettek.

A főzőversenyt április 29-én, szombaton, 10 órától tartják a Koloska-völgyben. Ezúttal is nemcsak a bablevesek versenyeznek, hanem a legötletesebb elnevezésű csapat is díjat kap. A versenyre nevezni április 14-ig lehet.

A főzés kezdési időpontja reggel 9 óra, az eredményhirdetés 15 óra körül várható.

Csapatonként egy autóval lehet behajtani a Koloska-völgybe, ott is csak a kijelölt parkolóba. Autóval parkolni a Vásárcsarnok parkolójában, a Huray utcai nagy parkolóban és a balatonarácsi vasútállomás melletti parkolóban lehet ingyenesen, ahonnan rendkívüli menetrendszerinti helyi járattal lehet eljutni a helyszínre. A részletes autóbusz menetrendről itt a honlapon tájékoztatást adunk majd.

A főzőversennyel kapcsolatban bővebb információ alább csatolva. Felvilágosítás a 87/788-456 vagy a 06/30-378-1231-es telefonszámon.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!