Dél-balatoni borpanoráma Budapesten

fotó © Furmint fotó

A Stefánia Palotában mutatkoztak be a legjobb borászatok a Balaton déli partjáról, együtt a somogyi sajtokkal, sonkákkal, vagyis mindennel, ami a jó borok kóstolásához kell.

Az idei év nagy újdonsága volt, hogy először mutatták be a válogatott agrártermékeket közösen bemutató somogyi márkastratégiát, mint az Európában legsikeresebb agrármarketing modell első megyei szintű bevezetését Magyarországon. – írja a boraszportal.hu

A jól bevált francia-olasz agrármodellt hazai adottságainknak megfelelően megvalósító komplex régiós márkaépítési programra itthon még nem volt példa.

A piaci szereplők, a megyei agrárkamara, a somogyi önkormányzati és megyei vezetők összefogásán túl több hónapos egyeztetésre is szükség volt a program elindításához, amiről a rendezvényt közösen megnyitó szervezetek vezetői röviden beszámoltak.

Közös kóstolóval mutatták be a közös agrárstratégiát pénteken a termelők és a megyei vezetők. A dél-balatoni borok és sajtok harmóniájára külön mesterkurzussal is felhívták a figyelmet. A régió fontos fajtája, az olaszrizling bizonyul a legkiválóbb sajtbornak.

Kiállító borászatok:

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet, Buzás Borok, Buzássy Pince, Fáncsi Hegyi Pince, Garamvári Szőlőbirtok, Hujber Pincészet, IKON Borászat, Katona Borház, Késa Birtok, Konyári Pincészet, Kristinus Borbirtok, Országh Pince, Pócz Pincészet, Podmaniczky Pincészet és Szőlőbirtok, Rádpuszta Szőlőbirtok, Várszegi Pincészet, Veszprémi Pince

Mesterkurzus:

“Bevezetés a balatoni bor- és sajtharmóniák világába”,
előadók: Niszkács Miklós (Vendéglátás Magazin) és Kardos Gábor (Balatoni KÖR).

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!