Változik az idegenforgalmi adó Fonyódon és Balatonföldváron

Fonyódról Badacsony látképe, fotó © CsodalatosBalaton.hu

Balatonföldváron csökken a kommunális adó és az idegenforgalmi adó mértéke januártól. Fonyódon  a helyi lakosokat hozzák helyzetbe azzal, hogy  szűkítik az építményadó kedvezményre jogosultak körét.

Balatonföldvár önkormányzata sajtóközleményben tudatta, hogy a sikeres gazdálkodásnak köszönhetően nyílt lehetőség a helyi adók tekintetében kedvezmények biztosítására, első lépésben a helyi lakosságot érintően.

A kommunális adó mértéke a jenlegi 20.000 Ft-ról 2018.01.01. napjától 15.000.-Ft/Év összegre 2019.01.01. napjától 10.000.-Ft./Év összegre csökken. Az idegenforgalmi adó személyenként, vendégéjszakánként az eddigi 420Ft-ról 400Ft-ra csökken 2018.01.01. napjától. A település képviselőtestülete arról is döntött, hogy a magánszállás-kiadók elektronikus bevallási kötelezettségének bevezetését 2018-ról 2020-ra halasztják.

Fonyód képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a helyi adórendelet építményadót és idegenforgalmi adót érintő módosításáról. Az építményadó mértéke nem változik januártól, ám változik  a kedvezményre jogosultak köre és a kedvezmény igénybevételének feltétele. A rendelet rögzíti  az életvitelszerű lakóingatlan-használat fogalmát. Az adóalanyoknak a kedvezmény igénybe vételéhez a lakóingatlan életvitelszerű használatát igazolnia kell.

A helyi idegenforgalmi adó mértéke a jelenlegi 360 forintról 400 forintra emelkedik 2018. január 1-től.

via fonyod.hu

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!