Badacsony Naplemente Fonyod Vad-Balaton-4K-Termeszetfilm-Mosonyi-Szabolcs-Mozifilm-CsodalatosBalaton-HAJOZASHU

Vad Balaton – lélegzetelállító természetfilm készült a Balatonról

fotó © Csodálatos Balaton

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és a környezete szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat.

A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a káprázatos tájat. A vulkánok, a barlangok, a mésztufa lépcsők, a szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos felvételeket felvonultató filmben, amelyet – a természetfilmek között elsőként hazánkban – a kimagasló képminőséget nyújtó 4K technikával rögzítettek. A Vad Szigetköz, a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert Mosonyi Szabolcs – aki 2017-ben munkája elismeréseként Balázs Béla-díjban részesült – és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje a televíziós változathoz képest 10 perccel hosszabb, szélesvásznú (cinemascope) kivitelben érkezik országszerte a mozikba.

Három év, 150 forgatási nap, négy évszak a Balaton körül. A végeredmény egy 65 perces varázslatos film.

A megszokott útvonalakról letérve forgattunk mocsárban, hegytetőn, víz mélyén, barlangban, hogy a Balatont és a környékét egy új szemszögből mutassuk be Nektek. Egy olyan utazásra hívunk Benneteket, ahol a geológia összeér a vadvilággal, a múlt a jelennel, és miközben egymást követik az évszakok, sok-sok millió év nyomai tárulnak a szemünk elé. A világ egyik legváltozatosabb tája, Magyarország egyik legszebb természeti kincse.

Televíziós premier: Duna Televízió, 2018. április 1., húsvét vasárnap, 18:40

Még egy jó hír: a Pannonia Entertainment jóvoltából a film egy hosszabb, 4K felbontású, szélesvásznú verziója az art mozikba kerül április 19-től.

Bemutató előzetes VIDEÓ:

Alkotók:

rendező: Mosonyi Szabolcs
forgatókönyvíró: Bagladi Erika
operatőr: Mosonyi Szabolcs
zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba
vágó: Mosonyi Szabolcs
narrátor: Csankó Zoltán
producer: Bagladi Erika
gyártó: Natfilm Hungary

A film az NMHH Médiatanács, Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával jött létre.

#CsodalatosBalaton Kövess minket Instagramon is!

Használd posztjaidnál a #CsodalatosBalaton hashtaget!